Teknoloji

LG X5 (2018) 4500 mAh kapasiteli pille geliyor

lg x5 (2018)LG bundan iki yıl önce tanıttığı X5 isimli telefonunun halefini sessiz sedasız gözler önüne çıkardı. LG X5 (2018) olarak adlandırılan telefonun bileşen listesi pek fazla heyecan yaratmasa da, pil kapasitesinin büyüklüğü dikkat çekiyor.

Yeni X5 ile orijinal X5 arasında tasarım konusunda ilk bakışta göze çarpacak farklar bulunuyor. Eski dikdörtgen tasarım anlayışının yerini LG’nin uygun fiyatlı diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi yuvarlatılmış hatlara sahip bir tasarımın aldığı görülürken, buna rağmen 5.5 inçlik ekrandan vazgeçilmemesi dikkat çekiyor.

Sekiz çekirdekli bir MediaTek yonga setinin kullanıldığı telefonda kullanıcılara 32 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Orijinal modelde kullanıcılara sunulan depolama alanı 16 GB idi. Dahili depolama alanını ikiye katlayan LG, RAM kapasitesinde ise değişikliğe gitmemeyi seçmiş. 2018 model X5 de 2 GB RAM kapasitesiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 5 megapiksel ön ve 13 megapiksel arka kamera da değişmeyen unsurlar arasında bulunuyor.

Android 8.0 Oreo işletim sistemli telefondaki en önemli yenilik olarak ise pil kapasitesindeki artış öne çıkıyor. Orijinal modeldeki 2800 mAh kapasiteli pil, yerini 4500 mAh kapasiteli bir pile bırakıyor.

LG X5 (2018) ilk etapta sadece şirketin ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulacak. Fas Mavisi renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak telefonun önümüzdeki dönemde başka pazarlara da giriş yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER