Teknoloji

LG X Venture sağlam gövdesi ve uzun piliyle dış ortamlar için ideal

lg x ventureSamsung’un ABD’li mobil operatör AT&T için ürettiği Galaxy S8 Active adlı cihazın fotoğrafının sızmasının ardından yeni bir sağlam kasalı telefonun sızıntısı daha yaşandı. Görünüşe göre, ABD’li mobil operatör bütçesi daha sıkı olan müşterileri için de sağlam gövdeli bir telefon düşünüyor. O telefon da LG X Venture olacak gibi görünüyor.

LG X Venture, IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklılığı belgelenen, LG’nin belirttiğine göre 14 farklı MIL-STD 810G askeri standart testinden başarıyla geçen, düşme ve sıcaklık testlerinden bile alnının akıyla çıkmış bir Android 7.0 Nougat telefonu. ABD’de AT&T’ye özel olacak bu telefonun uluslararası pazarda da satılacağı belirtiliyor. AT&T’nin X Venture’ı 26 Mayıs itibarıyla, ayda 11 dolarlık ödemelerle sunması bekleniyor. Bu da telefonun 24 say sonunda 260 dolar civarında bir maliyet çıkaracağı anlamına geliyor.

LG X Venture’da fiziksel tuşlar bulunuyor, bu da onun eldivenlerle de kolaylıkla kullanılabileceği anlamına geliyor. Ayrıca telefon kaydırmaz arka yüzeyini de V10’dan miraz alıyor. Kenarda yer alan QuickButton, yani hızlı erişim tuşu da en sık kullanılan uygulamayı hemen açmak için kullanılabilecek. Bu tuş başlangıçta LG’nin Outdoor Essentials olarak adlandırılan; aralarında barometre, pusula, egzersiz takipçisi, hava durumu ve el feneri uygulamalarını da barındıran bir dizi araç ve yazılımı bir araraya getiren bir uygulamaya açılıyor. Bu tuşa iki kez basmak da cihazın Eldiven Modunu etkinleştiriyor, böylelikle soğuk havalarda da eldivenle bile cihazın ekranını rahatlıkla kullanmak mümkün hâle geliyor.

lg x venture
Outdoor Essentials uygulaması dış ortamda kullanışlı olacak çeşitli araçları bir araya getiriyor. Ayrıca dokunmatik ekran eldivenle kullanılabiliyor.

4100 mAh kapasiteyle epey büyük bir pil barındıran cihazda 5.2 inç 1080p ekran ve düşük seviyeli Snapdragon 435 işlemci bulunuyor. Bu da pilin epey uzun süre dayanabileceğini gösteriyor. Ayrıca LG X Venture’da 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası,  2 GB RAM, 5 megapiksel geniş açılı selfie kamera, 16 megapiksel arka kamera gibi özellikler de mevcut.

Samsung Galaxy S8 Active, şirketin daha önce ürettiği sağlam kasalı versiyonlara göre epey farklı bir ürün olacak. Ön tuşlar kaldırılacak gibi görünüyor, bu durum belirli iş ortamlarındaki kişilerin X Venture’a daha dikkatli bakmasına neden olabilir. Tabii ki, daha düşük profilli teknik özelliklerle idare etmeleri gerekecek.

lg x venture

İLGİLİ HABERLER