Teknoloji

LG X Style ve X Power Ukrayna’da gün yüzüne çıktı

lg x power x style“X” harfi barındıran model isimleri, yakında Android akıllı telefon pazarında kafaları fazlasıyla karıştıracak gibi gözüküyor. Lenovo’nun Moto X isminden vazgeçeceği söylense de, Sony amiral gemisine Xperia X adını vermeyi tercih etmişti. Samsung’un katlanabilir akıllı telefonunun da Galaxy X ismiyle piyasaya sürüleceği söyleniyor. LG ise bu yıl içinde duyurduğu X cam ve X screen isimli telefonlarının yanına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. LG X Style ve X Power adını taşıyan telefonlar, şirketin Kiev’de düzenlediği etkinlikte görücüye çıktı.

LG X Power’ın güçlü yönünün ne olduğunu tahmin etmek pek zor değil. “Power” etiketini taşıyan akıllı telefonlar genellikle uzun pil ömrü sunmalarıyla ön plana çıkıyor. 4100 mAh kapasiteli pilin 5.3 inç ekranlı bir cihaz için fazlasıyla büyük olduğu söylenebilir. Akıllı telefonun ekran çözünürlüğü ise 720 piksel. X Power’ın dört çekirdekli 1.3 GHz MediaTek MT6735 işlemcisine 2 GB RAM eşlik ediyor. Bunlar da pil ömrünün oldukça uzun olacağını gösteriyor. Akıllı telefonun arkasındaki 13 megapiksel kamerayı ise önündeki 8 megapiksel kamera tamamlıyor. Cihazın Ukrayna’daki fiyat etiketinde 5000 Ukrayna Grivnası (590 TL) yazması bekleniyor.

Şirketin Ukrayna’da görücüye çıkarttığı diğer telefon olan LG X Style konusunda fikir beyan etmek ise biraz daha zor. “Style” etiketi genellikle daha şık tasarımı veya daha gelişmiş özellikleri göstermek için kullanılsa da, LG tarafından verilen bilgilerle X Style hakkında böyle bir çıkarımda bulunmak mümkün gözükmüyor. X Style’da Qualcomm Snapdragon 410 işlemciye 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Cihazda 1280 x 720 piksel çözünürlüklü 5 inç ekran bulunuyor. Arkadaki 8 megapiksel kamerayı ise öndeki 5 megapiksel kamera tamamlıyor. 2100 mAh kapasiteli pil biraz küçük gibi gözükse de, donanımın diğer bileşenleri için uygun gözüküyor. Akıllı telefon Ukrayna’da 4500 Ukrayna Grivnası (530 TL) karşılığında satılacağı belirtildi.

Yeni LG X modellerinin küresel duyurularının ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor. Akıllı telefonun ilk durağının Ukrayna mı yoksa başka bir ülke mi olacağı konusunda da henüz somut bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER