Teknoloji

LG X Screen ve X Cam bu hafta içinde satışa çıkıyor

lg x screen

LG, yeni akıllı telefonları X Cam ve X Screen’i geçtiğimiz ay Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi’nden önce duyurmuş, sonrasında da cihazları söz konusu etkinlikte gözler önüne çıkarmıştı. Güney Koreli şirket, yeni Android telefonlarını bu hafta itibarıyla anavatanında satışa sunacağını açıkladı.

LG X Cam’in arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüğünde iki adet kamera bulunuyor. Bu da cihazın “geniş kitleye hitap eden telefon” segmentindeki en gelişmiş kamera deneyimlerinden birini sunmasını sağlıyor. LG X Screen ise 4.93 HD inç ekranına ek olarak, sürekli açık vaziyette olan 1.76 inç’lik ikinci bir ekran daha barındırıyor. Bu ekran üzerinden mevcut deneyimi bölmeden sıklıkla kullanılan uygulamalara daha hızlı erişilebiliyor, gelen aramalar yanıtlanabiliyor. İkinci ekran müzik çalınması için de kullanılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG X Screen Ön İnceleme

X Cam’in Animated Photo özelliği, kullanıcılara video ve fotoğrafın melezi olarak tanımlanabilecek bir deneyim sunuyor. Panorama Görünümü statik bir görüntü yerine geniş bir görüntü üzerinde kaydırma yaparken, İmza özelliğiyle fotoğrafların altına yazı eklenebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG X Cam Ön İnceleme

LG X Cam gümüş, beyaz, altın rengi ve roze altın renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Cihazın fiyatı ise henüz açıklanmış değil. X Screen ise siyah, beyaz ve roze altın renk seçenekleriyle sunulacak. Telefon Güney Kore’de 319 bin won (788 TL) karşılığında satılacak. X Cam ve X Screen, Güney Kore’den sonra Avrupa, Latin Amerika ve Asya gibi önemli pazarlarda satışa sunulacak. Akıllı telefonların Türkiye’de de kısa süre içinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER