Teknoloji

LG X Screen Ön İnceleme

LG Barselona’ya gelmeden önce yeni bir orta segment Android telefon serisi olan X Series’i duyurmuştu. İlk etapta bu seri içinde X Cam ve X Screen olmak üzere iki yeni ürünü de duyurmuştu. LG’nin MWC 2016’da yoğun şekilde LG G5’in tanıtımına ayrılmış olan standında biraz gezindikten sonra LG X Screen’i, kardeşi LG X Cam gibi bir köşede görüp ön incelemeden geçirme fırsatı bulduk.

Nasıl LG X Cam daha iyi bir kamera deneyimine odaklanıyorsa, LG X Screen de benzerini ekran deneyimi için tekrarlıyor. Ne var ki, LG X Cam’de Full HD ekrana yer verirken neden X Screen’de HD ekrana yer vermeyi tercih etmiş, anlayamadık. LG X Screen’deki 4.93 inç, HD In-cell Touch ekran belki çözünürlük açısından tatmin etmeyebilir, ancak siyah derinliği ve renk gerçekçiliği tarafında fena görünmüyor. Yine de, renklerin biraz soğuk ve solgun göründüğünü de gözlemledik.

lg-x-screen-on-inceleme-3

Aslında X Screen’de ana ekranda daha önemlisi, bunun hemen üstüne yerleştirilmiş, 1.76 inç, 520 x 80 piksel çözünürlüklü ikincil ekran. LG V10’da ilk örneğini gördüğümüz bu ekran benzer işlevleri LG X Screen’de de sağlıyor. Yeri geldiğinde bu ekranı favori uygulamalar veya sık aranan kişilere hızlıca ulaşmak için, yeri geldiğinde de çalan şarkıyı kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Ya da herhangi bir yazı yazıp bunu sanki telefonun gövdesine kazınmış gibi ikincil ekranda gösterebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG X Cam Ön İnceleme

LG X Screen donanım bakımından giriş-orta segment Android telefonların seviyesinin üstüne çıkmıyor. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 16 GB ROM, LTE desteği, 2300 mAh kapasiteli pil başlıca özellikler arasında yer alıyor. LG X Screen günlük işleri yerine getirmek için yeterli olacaktır, aynı zamanda pili de bir günü rahat götürür gibi görünüyor. Kamera tarafında ise LG’nin 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera ikilisiyle bu telefonun orta segmentteki rekabetten geri kalmamasını sağlıyor.

lg-x-screen-on-inceleme-5

İkincil ekranın sağladığı işlevler hoş da, bizim en çok hoşumuza giden ayrıntı ikinci ekrana herhangi bir şey yazıp bunu sürekli, bir marka gibi ana ekranın üst köşesinde göstermek oldu.

İLGİLİ HABERLER