Teknoloji

LG Wing geliştirici kılavuzu ikinci ekranın kullanımını gösteriyor

lg wing

LG Wing hakkındaki resmi detaylar bugün paylaşılacak. İkinci ekran fikrine katlanabilir telefonlardan daha farklı bir şekilde yaklaşan LG, tercihini ana ekranın altına daha küçük bir ekran yerleştirmekten yana kullanmıştı.

LG Wing’in dönen ekran sistemine alışmak hem kullanıcılar hem de uygulama geliştiricileri için biraz zaman alabilir. Özellikle geliştiricilerin işini kolaylaştırmak için harekete geçen şirket, bir mobil geliştirici portalı hazırladı. Söz konusu portalda geliştiricilere sıra dışı ikinci ekrandan nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgiler veriliyor.

İkinci ekranın öncelikli kullanım alanı olarak, aynı anda iki uygulamayı birden çalıştırabilmek öne çıkıyor. Android çok uzun süredir bölünmüş ekran uygulamalarını destekliyor. Ancak Wing ile bu uygulamalardan en az birini tam ekranda kesintisiz biçimde çalıştırmak mümkün olacak. Kısacası video izlerken sohbet etmek veya navigasyon sırasında müziği kontrol etmek kolaylaşacak.

NextPit sitesi tarafından paylaşılan LG’nin geliştirici rehberinde “uygulama eklentisi” fikrinin satılmaya çalıştığı görülüyor. Burada bir uygulamanın iki ekranı benzer ama farklı amaçlar üzerine kullanmasına odaklanılıyor. Örneğin, bir video düzenlemesi uygulamasında üst ekranda video oynatılırken alt tarafta kontrol ve düzenleme araçları gösteriliyor. Basit bir video oynatma uygulamasında bile arayüz unsurlarını ikinci ekrana taşımanın ve ana ekranda tam gösterim sağlamanın mümkün olacağı belirtiliyor.

LG Wing için tasarlanan bu uygulama eklentisi modu, geliştiriciler için ekstra iş yükü anlamına geliyor. Sadece bir telefon için ekstra çalışmaya girmek geliştiriciler adına zahmetli bir faaliyet gibi görünse de, ikinci ekranın reklam gösteriminde kullanılması gibi fırsatların geliştiricilerin ilgisini çekeceği söylenebilir. Bu fırsatların ne kadarından yararlanılacağı, telefonun piyasaya çıkışıyla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER