Teknoloji

LG Wine Smart ile katlanabilir telefonlar küresel pazara geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-wine-smart-050815-1

İstiridye kabuğu modelli katlanabilir telefonların modası yıllar önce geçse de, bu tasarıma gönül vermiş sadık bir kitle halen varlığını koruyor. Özellikle Çin ve Güney Kore pazarında çeşitli akıllı özelliklere sahip katlanabilir telefonlar zaman zaman boy gösteriyor. Ancak LG, katlanabilir telefonların sadece bir veya iki pazarda varolmasıyla yetinecek gibi gözükmüyor. Katlanabilir telefonları küresel cihaz pazarına yeniden sokmayı amaçlayan şirket, Güney Kore’de LG Gentle adıyla piyasaya sürdüğü katlanabilir modelini LG Wine Smart ile daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmayı amaçlıyor.

Samsung ve LG’nin geçtiğimiz yıllarda Güney Kore pazarı için hazırladığı katlanabilir telefonlar özellikleri itibarıyla genellikle orta sınıfa dahil oluyordu. LG Wine Smart ise bu konuda hayal kırıklığı yaratıyor ve kullanıcılara giriş seviyesi özellikler sunuyor. 480 x 320 piksel çözünürlüğündeki 3.2 inç dokunmatik ekran, 1.1 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafıza LG Wine Smart’ın özellikleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonun dahili depolama alanı microSD kart desteği sayesinde biraz daha genişletilebiliyor.

lg-wine-smart-050815-2

Donanımı itibarıyla LG Wine Smart, havalı tasarıma sahip giriş seviyesi bir akıllı telefon izlenimi veriyor. Geleneksel T9 tuş takımı, D-Pad navigasyon tuşları ve arayüzde gezinmeyi kolaylaştıran bazı kısa yol tuşları katlanabilir tasarımı tamamlıyor. Wi-Fi, Bluetooth ve 4G LTE bağlantı özellikleriyle gelen LG Wine Smart, kutusundan Android 5.1.1 işletim sistemiyle çıkıyor.

LG Wine Smart’ı eski ve yeninin bir karışımı olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Tasarım kimileri için göze oldukça hoş gelse de, teknik donanımın zamanın çok gerisinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Fiyatı henüz açıklanmayan LG Wine Smart, bu ayın sonundan itibaren Fransa, İspanya, İtalya, Japonya ve Kazakistan gibi ülkelerde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER