Teknoloji

LG webOS akıllı televizyonlar çevrim içi ödeme desteği kazandı

lg webos tvBir zamanlar televizyon evin merkezi ve birleştiricisi konumundaydı. Ancak şu günlerde her bir aile bireyi, akıllı telefon ve tabletlerle kendi mini merkezlerini oluşturmuş durumda. Televizyona eski konumunu yeniden kazandırmak isteyen televizyon üreticileri, bu amaç doğrultusunda bir zamanlar “aptal kutusu” olarak nitelenen televizyonları giderek daha akıllı hâle getiriyor. Artık televizyon üzerinden alışveriş dahil pek çok şey gerçekleştirilebiliyor. İşin bu yönüne odaklanan LG, Paymentwall ile işbirliğine giderek webOS 3.0 platformuyla çalışan akıllı televizyonlarına çevrim içi ödeme desteği kazandırdı.

Akıllı televizyonlar sadece video oynatmaktan çok daha fazlasını yapabiliyor. Artık televizyonlar ile web’de gezinmek, mobil oyunlar oynamak ve daha pek çok şeyi gerçekleştirmek mümkün. Ancak bu içeriklerin bazılarına erişmek için ödeme yaparak duvarları aşmak gerekiyor. Çevrim içi ortamda alışveriş yapmak masaüstü ve mobil kullanıcılar için alışılmış bir eylem haline gelse de, akıllı televizyon sahipleri adına alışılmamış bir durum niteliği taşıyor.

LG ve Paymentwall, hem uygulama geliştiricilerine hem de kullanıcılarına kolaylık sağlayarak bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Uygulama geliştiricileri, artık webOS’un kendilerine sunduğu imkandan yararlanarak uygulama veya oyunlarına “Şimdi satın al” butonu ekleyebilecek. Bu butona tıklayan kullanıcılara sadece kredi kartı bilgilerini girmek kalacak. Paymentwall her türlü kredi kartı, bankamatik kartı ve elektronik cüzdanı desteklediği için satın almalarda ayrı ayrı giriş yapmaya gerek kalmayacak.

Sistem kulağa kullanışlı gelse de, LG yeni özelliğinin işleyişi konusunda tam anlamda bilgi vermedi. Şirket, şu an için ödeme detaylarının ve kişisel bilgilerin meraklı gözlerden nasıl uzak tutulacağı konusunda da sessizliğini koruyor.

LG webOS 3.0 platformuyla çalışan çok sayıda televizyon yeni özelliği destekleyecek

LG’nin yeni çevrim içi ödeme özelliğini webOS 3.0 platformuyla çalışan çok sayıda televizyon destekleyecek. Söz konusu televizyonlar arasında OLED, Super UHD ve LED ekran teknolojili modeller bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER