Teknoloji

LG webOS işletim sistemli televizyonunu CES 2014’te tanıtacak

Bundan yaklaşık bir yıl önce webOS işletim sisteminden geriye kalanları devralan LG, webOS unsurlarını yeniden yorumlayarak hazırladığı televizyonunu önümüzdeki ay görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan LG araştırmacısı Hong Sung-pyo, şirketin ilk webOS ürününün bir televizyon olacağını ve bu televizyonun önümüzdeki ay düzenlenecek olan CES 2014’te tanıtılacağını dile getirdi. webOS işletim sistemli televizyonun çift çekirdekli 2.2 GHz bir işlemci ve 1.5 GB RAM barındırması ve böylelikle çoklu görev özelliklerine sahip olması bekleniyor.

lg-personal-smart-tv-280812

Üç yıllık süren bir uyku döneminin ardından webOS’un nasıl bir forma bürüneceği belirsizliğini koruyor. LG’den geçtiğimiz şubat ayında yapılan açıklamada Palm ve HP tarafından kullanılan arayüzün akıllı telefon ve tabletler için yenilendiği belirtilmiş ve ortaya çıkan sonucun oyunu değiştirecek nitelikte olacağının altı çizilmişti. webOS’un en dikkat çekici noktalarından biri olan kart temelli çoklu görev sistemi daha sonra diğer işletim sistemleri tarafından da uyarlanmıştı. Kart sisteminin LG tarafından televizyonlarda kullanılıp kullanılmayacağı da şu an için bilinmiyor.

LG’nin Palm ve Enyo gelişim çalışmalarını da sürdüreceğini belirten Hong, şirketin akıllı televizyonlar için yeni bir işletim sistemi geliştirmesinin gerekçesi olarak mevcut sistem Netcast’in özelliklerinin kullanıcılar tarafından yeteri kadar verimli biçimde kullanılamamasını gösterdi.

İlgili >> ZDNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER