Manşetler

LG’nin yeni Smart TV platformu webOS resmiyet kazandı, bu yılın TV’lerinde geliyor

LG Electronics Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 tüketici elektroniği fuarında yepyeni Smart TV platformunun duyurusunu gerçekleştirdi.

lg-webos-070114

webOS olarak adlandırılan, geçmişte Palm ve HP’nin akıllı telefonlarında gördüğümüz mobil işletim sistemi bundan böyle LG Smart TV’lerin kullanıcı arayüzüne ev sahipliği yapacak. Yazılımcılar da LG’nin Smart TV’leriyle uyumlu çalışan uygulamaları daha kolay şekilde geliştirebilecek.

LG’nin webOS’inde BeanBird olarak adlandırılan bir animasyon karakteri yer alıyor. Bağlantı ve kurulum işlemleri sırasında ekranda sizinle birlikte ilerleyen ve size yardımcı olan bu kuş aynı zamanda Magic Remote uzaktan kumanda sallandığında veya kumandanın OK tuşuna basıldığında ortaya çıkıyor ve webOS hakkında daha detaylı bilgi veriyor.

LG’nin yeni Smart TV kullanıcı arayüzü harici bir cihaz bağlandığında bunu anlıyor ve cihazı otomatik olarak tanıyarak onunla ilgili seçenekler menüsünü karşınıza çıkarıyor. Ayrıca ekranın alt kısmında görünen ve kaydırılabilir nitelik taşıyan Launcher, yani Başlatıcı’ya da erişim sağlıyor.

Başlatıcı TV yayını, akıllı TV içeriği, harici cihazlarda depolanan içerikler arasında geçişi sağlıyor. Ayrıca TV programı izlemeyle oyun oynama veya internette gezinme işlevlerinin aynı anda gerçekleştirilmesine de izin veriyor.

LG Smart TV’lerde içerik ve uygulama bulmayı kolaylaştıran iki tür webOS menüsü bulunuyor. Bunlardan ilki Live Menu olarak adlandırılıyor ve TV izlerken görüntüleniyor. Arama, tavsiyeler ve kanal seçenekleri kolaylıkla ulaşılabilir şekilde sunuluyor. Today Menu olarak adlandırılan Bugün Menüsü de TV programları, kaçırılan programlar ve tavsiye edilen filmler için tavsiye servisi niteliği taşıyor.

webOS de doğal olarak LG Store’da bulunan çeşitli uygulamalara erişim sağlıyor. Smart TV platformu üzerinde en çok görüntülenen ve indirilen TV programları, 3D içerik, oyunlar ve filmleri de görüntüleme fırsatına da sahipsiniz.

LG’nin 2014 yılında piyasaya süreceği Smart TV modellerinde webOS işletim sistemi yüklü olarak gelecek.

İlgili >> LG Newsroom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER