Teknoloji

LG webOS Smart TV satışları bir milyonu geçti

LG bir milyonuncu webOS Smart TV’sinin satışını kutluyor. Geçtiğimiz ocak ayında tanıtılan yeni Smart+ TV’ler mart ayından itibaren piyasaya çıkmaya başlamıştı. Aradan geçen kısa sürede böyle bir dönüm noktasına ulaşılması gösterilen yüksek performansı ortaya koyuyor. Şirket şimdi de 2015’in ilk yarısında 10 milyon satışa ulaşma hedefini önüne koydu.

lg-webos-tv

LG’nin TV biriminin şefi In-kyu Lee, akıllı TV’lerine sürekli az insanın kullanacağı işlevleri daha fazla şekilde eklemek yerine basitliğe odaklandıklarını, akıllı TV’lerin evrimi için doğru yön olduğu şeklindeki bu görüşlerinin tüketiciler tarafından da paylaşıldığını gördüklerini kaydetti. Yeni modellerin küresel bazda yayılımı sürüyor, LG de webOS TV’lerin haziran sonuna kadar 150’den fazla ülkede piyasaya çıkacağını kaydetti. Ayrıca şirket mağazalarda daha fazla LG Smart+ TV Deneyim Alanları kurarak bu seriyi daha iyi şekilde tanıtmayı planlıyor.

webOS HP’den 2013 başlarında satın alınmıştı. HP’nin TouchPad tabletinde ve Pre serisi akıllı telefonlarında kullanılan bu mobil işletim sistemi LG tarafından akıllı TV’lerde kullanılan bir işletim sistemine dönüştürülmüştü. Her ne kadar LG’nin kullanıcı arayüzü Palm’ın başlangıçtaki webOS arayüzünün görünümünden çok farklı olsa da, kart görünümü ve web uygulamaları da birinci nesil Palm Pre telefonunda olduğu gibi korunmaya devam ediyor.

İlgili >> LG

İLGİLİ HABERLER