Teknoloji

LG webOS platformunu diğer TV üreticilerine açıyor

lg webos

HP tarafından adeta bir kenara atılan webOS platformu, 2013’ten bu yana LG tarafından kullanılıyor. Güney Koreli üretici, webOS’tan akıllı televizyonlarında sesli asistanı yönetmek ve uygulama çalıştırmak için yararlanıyor. LG, platformu diğer televizyon üreticilerinin kullanımına açacağını duyurdu. RCA, Ayonz ve Konka LG’den webOS lisansı alan ilk üreticiler arasında bulunuyor.

LG Ev Eğlence Birimi Başkanı Park Hyoung-sei, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Diğer üreticileri webOS TV ekosistemine kabul ederek yeni bir yola giriyoruz. Böylelikle yeni TV sahiplerinin de LG TV’lerdeki muhteşem arayüzden ve özelliklerden yararlanması mümkün hâle geliyor.”

LG Display tarafından üretilen ekran panelleri çok sayıda TV üreticisi tarafından kullanılıyor. Bu da LG’nin webOS’i başka şirketlere açacak anlaşmaları yapmasını kolaylaştıran bir faktör gibi görünüyor.

Şimdiye kadar LG’nin anlaşma yaptığı şirketler arasında büyük bir üretici bulunmuyor. Ancak Güney Koreli şirket temel olarak uygun fiyatlı TV’ler için Android, Roku ve Amazon Fire TV’nin yanında bir alternatif daha sunuyor. Bunun geliştiricilerin gözünde webOS’in önemini artıracak bir hamle olduğu da söylenebilir.

LG, webOS TV platformu için lisans dağıtmaya 5.0 sürümüyle başlıyor. 6.0 sürümünde ise daha büyük bir değişim kullanıcıları bekliyor. LG’nin bu sürümü de kısa süre içinde tüm ortaklarına ulaştırması umuluyor.

İLGİLİ HABERLER