Manşetler

LG’nin webOS akıllı saati 2016’nın başlarında çıkacak

lg akıllı telefon

lg-logo-140214 (650 x 434)

LG’nin akıllı saat planları için bir yıl kadar beklememiz gerekebilir. Wall Street Journal tarafından yayınlanan ve şirketin planlarından yakın şekilde haberdar olan bir kaynağa dayandırılan habere göre, LG’nin bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan webOS akıllı saati 2016 yılının başlarında çıkış yapacak.

Kaynak, üzerinde daha fazla kontrol elde edebilecekleri alanların etrafında bir yazılım ekosistemini yavaş yavaş geliştirmek için çalışacaklarını söyledi ve bu saatin şirketin Android tabanlı saatlerinden biraz daha farklı olacağını işaret etti. Eğer son dedikodular doğruysa, bazılarının gün yüzü görmeyeceği düşündüğü bir proje gerçekten hayat bulmuş olacak.

LG geçen yıl G Watch ve G Watch R olmak üzere iki farklı akıllı saat çıkarmıştı ve bunların ikisi de Android ile çalışıyor. Şirket CES’te üçüncü bir Android modeli gösterdi, bu saat Audi ile işbirliği dahilinde geliştirildi. webOS ile çalışan bir akıllı saat çok daha heyecan verici olabilir gibi görünüyor. Üstelik LG bu saati sahibi olduğu işletim sistemiyle çıkardığı için üzerinde daha fazla kontrolü olacak ve eklemek istediklerinde daha serbest şekilde davranabilecek.

Samsung’un gelişimine büyük katkıda bulunduğu ve öncülük ettiği Tizen işletim sistemi Gear akıllı saatlerden sonra Samsung’un akıllı TV modellerine girmeye hazırlanıyor. Görünüşe göre, LG’de bunun tersi bir durum gerçekleşebilir. Önce akıllı TV’lerde gördüğümüz webOS’i çok yakında akıllı saatlerde de görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER