Teknoloji

LG webOS 3.0 önümüzdeki yıl akıllı televizyonlara geliyor

LG webOS 3.0

Yola bir akıllı telefon işletim sistemi olarak çıkan webOS, varlığını LG’nin akıllı televizyonlarında sürdürüyor. Güney Koreli şirket, webOS 3.0 sürümünü önümüzdeki ay düzenlenecek CES 2016’da görücüye çıkarmayı ve sonrasında yıl içinde akıllı televizyonlarına ulaştırmayı planlıyor. Yeni sürüm, görsel bakımdan LG TV sahiplerine büyük bir değişim vadetmese de, cihazları modernize edebilecek özellikleri beraberinde getiriyor. Şirket böylelikle set üstü kutularla rekabetinde elini güçlendirmeyi de amaçlıyor.

LG webOS 3.0’ı dikkat çekici birkaç özellikle sunuyor. Kullanıcılar yeni yazılım sayesinde ekranı aynı anda iki kanala bölebiliyor. Bu paylaşım normal bir kanal ve başka bir giriş kaynağı arasında da gerçekleştirilebiliyor. İşletim sisteminin getirdiği LG Music Player uygulaması ise televizyon kapalı olsa bile hoparlör kurulumu üzerinden çalıştırılabiliyor. IoTV uygulaması ise LG markalı diğer akıllı ev ürünlerinin televizyon üzerinden kontrolünü mümkün kılıyor.

LG webOS 3.0 “sihirli” özellikler getiriyor

webOS 3.0’ın esas baştan çıkarıcı özellikleri ise LG’nin “Magic” başlığı altında bulunuyor. Magic Zoom, LG TV sahiplerinin görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp yaşamadan ekranın diledikleri bölümüne yakınlaştırma yapmalarını mümkün kılıyor. Magic Remote adını taşıyan uzaktan kumanda ise webOS 3.0 ile DVR fonksiyonlarını da kontrol edebilme yeteneğine kavuşuyor. Apple AirPlay’i hatırlatan Magic Mobile Connection ise kullanıcıların akıllı telefonlarındaki uygulamaları LG akıllı TV’lerde görüntüleyebilmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER