Teknoloji

LG’nin webOS 2.0 TV’leri CES 2015’te görücüye çıkacak

lg-web-os-2-0-tv-181214

LG’nin akıllı televizyonlarıyla webOS işletim sistemini kurtarma girişiminde CES 2015 ile birlikte yeni bir aşamaya geçilecek. Şirket ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan fuarda webOS 2.0 işletim sistemine sahip TV’lerini gözler önüne çıkaracak. Yeni televizyonlarında performansa odaklanan LG tarafından yapılan açıklamada, ana ekrandan YouTube uygulamasını açmanın yüzde 70 daha hızlı geldiği ve toplam başlatma zamanlarının da yüzde 60 oranında hızlandığı belirtildi.

İşletim sistemine yeni eklenen “Kanallarım” seçeneği sayesinde kullanıcılar favori kanallarına başlatma çubuğu üzerinden erişebilecek. O anda ekrandaki görüntüyü etkilemeyen bir hızlı ayarlar menüsü ve giriş seçim ekranı da işletim sisteminin diğer yeni unsurları arasında yer alıyor. Şirket çevrim içi olarak 4K içerik sunmak adına Netflix ve Amazon ile görüşmeyi de sürdürüyor.

Güney Koreli şirket tarafından yapılan açıklamada ilk 8 aylık dönem içinde 5 milyon webOS TV’nin satıldığı belirtildi. LG ekim ayında kazara ortaya çıkardığı webOS akıllı saatinin CES 2015 kadrosunda yer alıp almadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER