Manşetler

LG Watch W7 klasik ve akıllı saat niteliklerini buluşturuyor

lg watch w7

LG sadece yeni Android telefonu V40 ThinQ‘yu tanıtmakla kalmadı. Aynı zamanda LG Watch W7 adı verilen yeni bir akıllı saat de gördük. Bu ürün hibrit bir giyilebilir ürün olma özelliğini taşıyor.

Watch W7‘de 1.2 inçlik dairesel dokunmatik ekran bulunuyor. Burada Wear OS çalışıyor. Ancak aynı zamanda mekanik bölümleri de bulunuyor. LG, bu saatin geliştirilmesi sırasında İsviçreli Soprod SA ile iş birliği yaptı.

Sonuç olarak LG Watch W7’de yüksek doğruluklu kuvars hareketi ve paslanmaz çelik gövdenin içine yerleştirilmiş fiziksel akrep, yelkovan ve diğer kollar bulunuyor. Bu kollar sayesinde yükseklik, barometre, kronometre, zamanlayıcı ve pusula gibi işlevler de sunuluyor.

lg watch w7

Saatin ekranı tek bir şarj ile iki güne kadar çalışabiliyor. Kollar ise sadece saat modunda tek bir şarj ile 100 güne kadar çalışma imkanı yakalıyor. Diğer özellikler arasında sağ tarafa yerleştirilmiş bir adet kadran ve iki adet düğme bulunuyor. 22mm’lik standart saat kayışları destekleniyor.

Watch W7’de Snapdragon Wear 2100 işlemci çalışıyor ve 4 GB RAM bulunuyor. Qualcomm geçtiğimiz günlerde daha uzun pil ömrü sunan ve yardımcı işlemci barındıran 3100 platformunu tanıtmıştı. Yani Watch W7’de daha eski bir işlemci yer alıyor.

Watch W7’de dahili GPS veya LTE bağlantısı ya da NFC yok. 450 dolarlık fiyat etiketine sahip bir akıllı saatte bu gibi özelliklerin bulunmaması eksiklik olarak nitelendirilebilir. Yine de, W7 eşsiz bir akıllı saat olma özelliğini taşıyor. Bir taraftan geleneksel bir görünüm taşırken bir taraftan akıllı saat isteyenlere hitap ediyor. Bu açıdan hibrit cihaz nitelendirmesine fazlasıyla uyuyor.

LG Watch W7 öncelikle ABD’de çıkıyor. Gümüş renkli versiyonu satılacak saat, 14 Ekim’den itibaren 450 dolarlık fiyat etiketiyle Best Buy mağazalarında olacak. Bunun öncesinde, 7 Ekim’de ön siparişe çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER