Teknoloji

LG LTE destekli Android Wear akıllı saatinin satışını durdurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-watch-urbane-ikinci-nesil-011015-1

LG, kısa süre önce ABD’de piyasaya sürdüğü LTE destekli Android Wear akıllı saatinin satışını durdurdu. Yapılan açıklamada, saatin günlük işleyişini etkileyen bir donanım problemi nedeniyle satış durdurma kararının alındığı belirtildi.

Tam adı “LG Watch Urbane 2nd Edition LTE” olan akıllı saat, hücresel bağlantı özelliğine sahip ilk Android Wear cihazı olma niteliğini taşıyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de AT&T tarafından satışı başlayan LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, bugün itibarıyla Verizon müşterileriyle buluşacaktı.

LG Watch Urbane 2nd Edition LTE’nin raflara dönüşü konusunda Güney Koreli şirketten henüz bir açıklama gelmedi. Dönüş tarihine ek olarak, LTE destekli Android Wear saatin piyasadan çekilmesine neden olan donanım problemi konusunda da somut bir bilgi verilmedi. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre; AT&T, LG Watch Urbane 2nd Edition LTE satın alan müşterilerine iade veya başka bir bağlı akıllı saatle değişim imkanı sunmaya başladı.

Şu an için piyasada hücresel bağlantıya sahip başka bir Android Wear saati bulunmuyor. Ancak LG’nin en büyük rakiplerinden Samsung, kısa süre içinde Gear S2 akıllı saatinin hücresel bağlantı destekli versiyonunu satışa sunmaya hazırlanıyor. Samsung Gear S2, Android telefonların büyük kısmıyla uyumlu çalışsa da; Android Wear yerine Samsung’un kendisine ait Tizen işletim sistemini barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER