Teknoloji

LG’nin LTE destekli Android Wear akıllı saati ABD’de çıkıyor

lg-watch-urbane-ikinci-nesil-011015-1

LTE destekli Android Wear akıllı saatini duyuran ilk üretici olan LG, söz konusu ürünü 13 Kasımda ABD’de piyasaya sürerek öncü konumunu sürdürmeyi hedefliyor. AT&T aracılığıyla satılacak olan LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, 300 dolar karşılığında satılacak ve bu bedel 20 ayı aşkın bir sürede ödenebilecek. İki yıllık bir kontrat yapanlar ise AT&T’nin veri planı için aylık 10 dolar daha ekleyerek akıllı saate 199.99 dolar karşılığında sahip olabilecek.

LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, AT&T’nin yeni NumberSync servisini destekleyen ilk cihazlar arasında yer alıyor. Bu servis sayesinde kullanıcılar ana telefon numaralarına bağlanmış bir cihaz üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyor ve SMS gönderip alabiliyor.

Söz konusu özelliğin LG Watch Urbane 2nd Edition LTE’de önümüzdeki yıldan itibaren aktif hâle geleceği belirtilirken, LTE ve NumberSync desteği sunan Samsung Gear S2’nin de 20 Kasımdan itibaren 300 dolar veya iki yıllık plan çerçevesinde 199.99 dolar karşılığında satışa sunulacağı açıklandı.

Bugüne kadar piyasaya çıkan akıllı saatlerin büyük kısmı Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden bir akıllı telefona bağlı olarak çalışsa da, teknoloji dünyasındaki genel beklenti saatlerin gelecekte akıllı telefonlara muhtaç olmadan çalışacağı yönünde. Dolayısıyla LG Watch Urbane 2nd Edition LTE ve Samsung Gear S2 gibi akıllı saatleri yeni bir dönemin öncüleri olarak nitelemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER