Teknoloji

LG Watch Timepiece ile dijital ve analog saati birleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lg watch timepiece
LG Watch Sport

LG, Wear OS platformu üzerinde çalışan yeni bir ürünü duyurmaya hazırlanıyor. Bu ürünün hibrit bir saat olması ise işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. LG Watch Timepiece adını taşıyacağı söylenen saatin hem analog hem de dijital özellikler barındıracağı belirtiliyor.

Watch Timepiece’in Wear OS’in en güncel sürümünü taşıyacağı söyleniyor. Bu da saatin hem yerel uygulamaları çalıştırabileceği hem de iOS ve Android ile uyumlu olacağı anlamına geliyor. LG için saat üretmek yeni bir durum olmasa da, klasik mekanik saatçiliğe şirketin nasıl bir yorum getireceği merak ediliyor.

Analog unsurların da işin içine dahil edilmesinin en büyük faydasının pil ömrü konusunda olması öngörülüyor. “Saat Modu” ile Watch Timepiece’in kullanıcılarına 100 günlük bir pil ömrü sunacağı söyleniyor. Wear OS’in aktive edildiği durumlarda ise bu sürenin 100 saat civarında olacağı belirtiliyor.

LG’nin yeni saatinin 360 x 360 çözünürlüklü 1.2 inçlik bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci, 4 GB dahili depolama alanı, 768 MB RAM ve 240 mAh pil de saatin diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Android Headlines’ın haberine göre, LG Watch Timepiece ile tanışmak için çok uzun süre beklemek gerekmeyecek. Siyah ve gümüş renk seçenekleri bulunan saatin 30 Nisan’da resmiyet kazanacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER