Teknoloji

LG Velvet: Yeni LG akıllı telefonunun adı bu olacak

LG’nin yakında çıkacak yeni akıllı telefonu LG Velvet adını taşıyacak. Şirket böylelikle cihazlarına sayısal isimler verme geleneğini de kenara bırakmış oluyor, tercihini “tüketicinin kişiliği için en uygun cihazın özünü yakalamasına yardımcı olacak tanıdık ve anlamlı isimler lehine” kullanıyor. LG, birkaç gün önce de yeni cihazın ve tasarımının ipuçlarını vermişti.

LG Velvet’in tasarımı diğer LG akıllı telefonlarından farklı olacak. Arkada düşen yağmur damlalarını andıran bir kamera tasarımı göreceğiz. LED flaştan daha küçük boyuttaki lensler flaşın altında, flaş ise ana kameranın altında bulunacak. Böylelikle giderek daha da büyük kamera modülleri barındıran telefonlardan farklı bir yol izlenmiş olacak.

Ayrıca LG, “3D arc design” olarak adlandırdığı yeni bir tasarım dilini de kullanacak. Daha önce belirli cihazlarda gördüğümüz bu tasarımda, önde ve arkadaki kavisli camlar simetrik biçimde yerleşiyor. Bunun yanı sıra şirket, telefonun “dokunsal zerafetine” de vurgu yapıyor.

LG, Türkçede “kadife” anlamına gelen “velvet” adının “parlak pürüzsüzlük ve üstün yumuşaklık görüntülerini tetiklediğini” belirtiyor. Ayrıca yeni cihazın karakteristik özelliklerini de yansıttığını dile getiriyor.

LG Velvet adı ile neyi amaçlıyor?

LG’nin ürün stratejisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Chang Ma, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde “Yeni markamız, bireyin benzersiz kişisel zevklerine ve duygularına, tasarım üzerinde daha fazla vurgu yaparak hitap etme eğilimlerini yansıtıyor.” dedi. “Bu, bugünün tüketicileri ile uyum sağlayacağında ve daha net bir marka kimliği oluşturmamıza yardımcı olacağından emin olduğumuz daha sezgisel bir yaklaşım.”

LG, Velvet hakkında, çıkış tarihi veya fiyat gibi diğer detayları paylaşmadı. Ancak Güney Koreli haber portalı Naver‘in bu ayın başlarında belirttiğine göre, şirketin yeni telefonu 15 Mayıs’ta tanıtılacak. Yeni tasarım ile geçmişin Chocolate serisi telefonlarının başarısının yakalanması amaçlanıyor. LG Velvet, Qualcomm’un entegre 5G desteğine sahip orta segment işlemcisi Snapdragon 765 ile çalışacak ve uygun bir fiyat noktasından tüketicilere sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER