Eğlence

LG ve TP Vision yeni uygulama standartları belirlemek için Smart TV Birliği oluşumunu hayata geçirdi

LG ve Philips TV’leri temsilen TP Vision Smart TV Birliği adında yeni bir oluşuma imza attı. Birliğin amacı uygulama geliştiricilerinin çekici ve platformdan bağımsız servisler geliştirmesine olanak sağlayacak, herhangi bir sahiplik taşımayan ekosistemin oluşturulmasına katkıda bulunmak. Oluşuma çeşitli Japon TV üreticilerinin de katılma aşamasında olduğu söyleniyor. Eğer oluşum amacına ulaşırsa, akıllı TV’ler için uygulama geliştirme çalışması yapan yazılımcılar her bir marka için ayrı ayrı geliştirme çalışması yapmaktan kurtulabilir.

LG yöneticisi ve Smart TV Birliği başkanı Bong-seok Kwon mevcut zorlukları doğruladı, akıllı TV endüstrisinin hem TV üreticileri hem de uygulama geliştiricileri için zor bir pazar olduğunu, çünkü farklı markalar altındaki TV’lerin farklı platform ve teknolojileri kullandığını kaydetti. Yeni oluşumla birlikte yazılımcılara daha fazla ve iyi TV uygulamaları geliştirme şansı verileceğini de sözlerine ekledi.

Smart TV Birliği yazılımcıların ücretsiz olarak indireceği bir yazılım geliştirme aracı (SDK) sunacak. Yazılımcılar HTML5 gibi teknolojileri kullanarak hangi platformda çalıştığına bakılmaksızın her türlü akıllı TV üzerinde çalışacak uygulamayı geliştirebilecek. Birlik, daha da ötesini de planlamış durumda, SDK 2.0’ın da yıl sonuna doğru yayınlanması ve yazılımcıların 2013 model TV’ler için geliştirme çalışmaları yapmaya başlaması amaçlanıyor.

Smart TV Birliğinin başarıya ulaşması için mümkün olduğunca daha fazla üreticinin bu oluşuma katılması gerekiyor. Birlik de yeni üyelerin yeni oluşturulan Smart TV Birlik Konsorsiyumuna girebileceğini kaydetti. Bu sayede katılımcılar yazılımcılara çapraz TV desteği sunacak teknik standartların belirlenmesinde rol alabilecek.

İlgili >> LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER