Teknoloji

LG V50 ThinQ’nun piyasaya çıkışı ertelendi

lg v50 thinq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tarihinde ilk kez G ve V serisinden cihazları birlikte tanıtmıştı. Şirket böylelikle 5G uyumlu V50 ThinQ ve 5G desteği bulunmayan G8 ThinQ arasındaki farkı daha net biçimde gösterebilmeyi amaçlamıştı. LG G8 ThinQ raflardaki yerini almaya başlarken, LG V50 ThinQ cephesinde henüz bir hareket görünmüyor ve yapılan açıklama, kısa vadede böyle bir hareketin olmayacağını ortaya koyuyor.

LG 5G uyumlu akıllı telefonunu 5G şebekesinin Güney Kore’de faaliyete geçmesiyle birlikte satışa sunmayı planlamıştı. Ancak şirket 5G dönemine daha iyi hazırlanabilmek adına V50 ThinQ’nun piyasaya çıkışını erteleme kararı aldı.

LG’den yapılan ilk açıklamada, telefonun 19 Nisan’da satışa sunulacağı belirtilmişti. Ancak şirket bu tarihe iki gün kala, telefonun çıkışını ertelediğini duyurdu. Şirketlerin çıkış takvimlerinde değişiklik yapması sıra dışı bir durum olmasa da, bu değişikliğin son dakikada gerçekleştirilmesinin biraz tuhaf olduğu söylenebilir.

LG’nin kararında ezeli rakibi Samsung’un Galaxy S10 5G ile yaşadıkları etkili olmuş gibi görünüyor. Galaxy S10 5G’nin ilk kullanıcıları, 5G şebekesinden 4G’ye geçişte yaşanan bağlantı kopukluklarından şikayet ediyor. Güney Kore’de 5G şebekesinin kapsama alanı çok geniş olmadığı için söz konusu sorunun önemi biraz daha artıyor.

LG V50 ThinQ için henüz yeni bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak şirketin yeni yeni şekillenen 5G telefon pazarında söz sahibi olabilmek adına süreci mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ilerletmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER