Manşetler

LG V50 ThinQ ile 5G dönemine merhaba diyor

lg v50 thinq

Şubat ayı sona ermeden 5G destekli telefonlarını duyuran üreticiler arasına LG de katıldı. Güney Koreli üretici, 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında düzenlediği etkinlikte LG V50 ThinQ adını taşıyan 5G destekli ilk akıllı telefonunu gözler önüne çıkardı.

V50’nin temelinde 2018’de piyasaya çıkan V40 ThinQ bulunuyor. Dolayısıyla teknik donanım ve özellikler bakımından tanıdık unsurlar ağırlıklı görünüyor. Ancak 5G desteğinin varlığı, bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Görünen o ki, LG 5G dönemini her şeyin sil baştan tasarlandığı bir telefon yerine daha güvenli bir yol üzerinden başlatmayı seçmişe benziyor.

V50 ThinQ’nun arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. Bu lenslerden biri geniş açılı çekimler, diğeri ise yakınlaştırma üstüne odaklanıyor. Ön tarafta bulunan iki kameradan biri de geniş açılı selfie’ler çekmeyi mümkün kılıyor. Telefonda yine 6.4 inç büyüklüğünde bir OLED ekran mevcut.

Teknik bakımdan 5G desteğini sağlayan ise Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti oluyor. Bu yonga setinde bulunan X50 modem telefonun 5G şebekesine erişimini sağlıyor.

LG V50 ThinQ buraya kadar sıkıcı bir telefon gibi görünmüş olabilir. Ancak LG’nin telefon için hazırladığı bir aksesuar, işleri biraz değiştiriyor. Güney Koreli şirket, ilk 5G telefonuyla birlikte cihaza ikinci ekran kazandıran bir aksesuar sunuyor. Klasör formunda bir kılıfa benzeyen ve telefona iliştirilen bu aksesuar açıldığında ortaya 6.2 inç büyüklüğünde bir OLED ekran daha çıkıyor.

lg v50 thinqGüney Koreli şirket, bu aksesuarla rakipleri gibi katlanabilir ekranlı bir telefon sunmayışının eksikliğini kapatmaya çalışmışa benziyor. LG, katlanabilir telefon çıkarma konusunda acele etmeyeceğini ve önce piyasadan gelen talebi gözlemleyeceğini açıklamıştı. Daha fazla ekran alanı sağlayan bu aksesuar, telefondaki uygulamaları da gösteriyor.

lg v50 thinqÖrneğin cihazın ana ekranında Google Haritalar açıkken, ikinci ekranda Instagram kullanılabiliyor. Ya da bir ekranda internet tarayıcısı açıkken diğerinde WhatsApp üzerinden arkadaşlarla mesajlaşmak mümkün oluyor. Oyunlarda ise ikinci ekranla kullanıcılara ekstra kontrol alanı sağlanıyor.

LG V50ThinQ ne zaman satışa sunulacak, fiyatı ne kadar?

LG V50 ThinQ ve Dual Screen adını taşıyan ikinci ekran aksesuarı için şimdilik bir çıkış tarihi ve fiyat açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER