Teknoloji

LG 5G yolculuğunda ilk adımını V50 ThinQ ile atacak

lg v50 thinq

LG‘nin 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nin resmi açılışı (MWC 2019) öncesinde Barselona’da düzenleyeceği etkinlik oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin etkinlikte LG G8’in yanı sıra LG V50 ThinQ adını taşıyan ilk 5G uyumlu telefonunu da tanıtacağı söyleniyor.

2019’un 5G uyumlu telefonların yılı olacağı çok daha önceden tahmin ediliyordu. Ancak 5G telefonların amiral gemisi cihazların farklı versiyonları mı yoksa yeni ürün serilerine mi dahil edilecekleri bilinmiyordu. Çıkan haberler, en azından LG cephesinde bu soruya yanıt veriyor.

LG G8’le birlikte gün yüzüne çıkacak olan V50 ThinQ da tıpkı G8 gibi Qualcomm Snapdragom 855 yonga seti taşıyacak. V50 ThinQ’da bu yonga setinin Qualcomm’un 5G uyumlu X50 5G modemine sahip olacağı da anlaşılıyor. 6 inçlik bir ekran taşıyacağı söylenen telefonun mart ayında Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulması bekleniyor. Söz konusu tarihin ilgili bölgelerde 5G şebekesinin yayılması için erken olduğunu belirtmek gerekiyor. Telefonun İngiltere’de 890 pound, ABD’de ise 1160 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor.

LG V50 ThinQ hakkındaki çeşitli bilgiler daha önce şirket tarafından resmen açıklanmıştı. Telefonda 4000 mAh kapasiteli bir pilin ve sıvı soğutma çemberinin bulunacağı LG tarafından açıklanmıştı. 5G telefonları bekleyen en önemli tehlikelerden biri aşırı ısınma olduğu için LG’nin bu yönde bir adım atmasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER