Teknoloji

LG V50 ThinQ 10 Mayıs’ta satışa sunuluyor

lg v50 thinq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG V50 ThinQ, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Akıllı telefonun nisan ayında piyasaya çıkacağı açıklansa da, şirket geçtiğimiz ayın ortalarında telefonun satışa sunulmasını ertelediğini ilan etmişti. Bu ertelemenin ömrü ise çok uzun olmayacak. Şirket, 5G destekli akıllı telefonunu 10 Mayıs itibarıyla Güney Kore’de satışa sunacağını duyurdu.

LG’nin 5G uyumlu ilk telefonu olan V50 ThinQ için hazırlanan özel bir aksesuar, telefona ikinci bir ekran kazandırıyor. 6.2 inç büyüklüğündeki bu OLED ekran, aynı anda iki uygulamayı da rahatlıkla kullanmayı mümkün kılıyor. Örneğin, ana ekranda Google Haritalar açıkken, ikinci ekranda Instagram kullanılabiliyor. İkinci ekranla oyunlarda da ekstra bir kontrol alanı sağlanıyor.

V50 ThinQ ile LG’nin Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir telefonlara yanıt verdiği söylenebilir. Söz konusu telefonların henüz piyasaya sürülmemesinden faydalanmayı amaçlıyor gibi görünen LG, bir yandan da 5G şebekesinin popülaritesini kullanacağa benziyor. Güney Kore’de 5G şebekesi kısa süre önce faaliyete geçmişti.

LG V50 ThinQ, Güney Kore’de 1 milyon 199 bin won (6145 TL) karşılığında satılacak. Telefonun fiyatı yüksek görünse de, 5G destekli Galaxy S10’a kıyasla daha ucuz olduğunu belirtmek gerekiyor. İkinci ekran aksesuarının fiyatı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER