Teknoloji

LG V40 ThinQ için Güney Kore’den de gerekli onay geldi

lg v40 thinq

LG V40 ThinQ, yakında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar içinde öne çıkan modeller arasında yer alıyor. Akıllı telefonun LG’nin ana vatanı Güney Kore’de çıkışı için gerekli sertifikayı alması, duyuru tarihinin yaklaştığını gösteriyor. V40 ThinQ için sertifika alma sürecinin başladığına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmiş, hatta Küresel Sertifika Forumu tarafından verilen onaya ait görüntüler de internete sızmıştı.

Tıpkı Küresel Sertifika Forumu’nun verdiği sertifika gibi, Güney Kore’den alınan sertifika da LG V40 ThinQ hakkında pek somut bilgiler vermiyor. LM-V409N model numarasını yeniden doğrulayan belge, duyurunun iyiden iyiye yaklaştığını işaret ediyor. Ancak daha önce internete sızan bilgi ve fotoğraflar sayesinde LG’nin amiral gemisi filosunun yeni üyesine dair pek çok şey şimdiden biliniyor.

LG V40 ThinQ, tasarım bakımından mayıs ayında tanıtılan LG G7 ThinQ modelinin izlerini takip edecek. Akıllı telefonda ince bir çerçevenin sardığı uzun ve çentikli bir ekranın bulunacağı belirtilirken, bu çentiğin ahize hoparlörüne de ev sahipliği yapacağı söyleniyor. Çift lensli ön kamera kurulumu da çentiğin barındırdıkları arasında yer alıyor. Kamera konusuna ayrı bir önem veren şirketin telefonun arkasına üç lensli bir kamera modülü yerleştirdiği belirtiliyor. Söz konusu modülün yatay olarak yerleştirdiği ve hemen altında bir parmak izi tarayıcısının bulunduğu da sızan fotoğraflarla görülmüştü. Arka panelde ana materyal olarak da yine camın tercih edildiği görülüyor.

Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçeneğin sunulacağı söyleniyor. 3300 mAh pil taşıyan telefonun kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkacağı belirtiliyor.

LG V40 ThinQ tanıtımı için oklar hâli hazırda 16 Kasım tarihini işaret ediyor. Akıllı telefonun bu tarihten kısa bir süre sonra raflardaki yerini alması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER