Teknoloji

LG V34 suya dayanıklı kasasıyla Japonya’da satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-v34-191016Geçtiğimiz ay tanıtılan LG V20, yılın en dikkat çekici Android telefonları arasında yer alıyor. Samsung Galaxy Note 7’nin başına gelenler de V20’nin piyasadaki şansını biraz daha artıracak gibi gözüküyor. Ancak LG V20’nin çeşitli eksiklerinin bulunduğunu söyleyenler de yok değil. Kimileri 5.7 inç ekranın fazla büyük olduğundan şikayet ederken, kimileri de cihazın toza ve suya karşı dayanıklı olmamasından dert yanıyor. Güney Koreli şirket, yeni akıllı telefonu LG V34 ile bu şikayetlere yanıt veriyor. Telefonun sadece Japonya pazarına özgü olması ise hevesleri kursakta bırakacağa benziyor.

Japon mobil operatörü KDDI tarafından tanıtılan V34, LG V20 ile şikayet edilen noktalara çözüm getiriyor. Ekran boyutu 5.2 inçe inerken, telefonun kasası da suya ve toza dayanıklı hâle geliyor.

Bu iki nokta dışında V34 ve V20’nin hemen hemen aynı cihazlar olduğu rahatlıkla söylenebilir. V34’ün 5.2 inç ekranı da 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuluyor. Cihazda Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor. Quad DAC desteği barındıran LG V34’ün ses teknolojisinin altında Bang & Olufsen imzası bulunuyor. Cihazın kutusundan B&O Play H3 kulaklıklarının çıkmadığını belirtmekte fayda var.

LG V34, 3000 mAh kapasiteli pil barındırıyor. Ancak bu pil yerinden çıkarılamıyor. Böylelikle telefon yekpare bir tasarıma sahip oluyor. Telefonun boyutu küçülse bile pil kapasitesinin aynı kalması önemli bir nokta olarak göze çarpıyor.

LG V34 Japonya dışında satışa sunulmayacak

Boyutu ve suya dayanıklılığı nedeniyle V34, pek çok kişi için LG V20’den daha cazip bir cihaz olabilir. Ancak Japonya’da veya Japonya’dakiyle uyumlu mobil şebekelerin bulunduğu yerler dışındakilerin bu telefonu kullanması zor gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER