Manşetler

LG yeni V30 modelinin yapay zekâ özellikleriyle geleceğini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v30sLG, bu ayın sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde, V30’un bir dizi yapay zekâ (AI) teknolojileriyle donatılmış yeni bir versiyonunu çıkaracağını açıkladı. Böylelikle son zamanlarda dile getirilen dedikoduları da doğrulamış oldu. Geçen hafta içinde LG V30s olarak adlandırılan yeni bir telefonun MWC kapsamında çıkarılacağı ve bu telefonun yapay zekâ destekli kamera özelliklerine sahip olacağı yazılmıştı.

Bu, tam da LG’nin duyurusunu gerçekleştirdiği gibi görünüyor. Yapay zekâ teknolojisinin LG V30’un 2018 versiyonunda yer alacağını belirten LG, bunun başlangıçta gerçekten de görüntü tanımaya odaklanacağını söylüyor. LG’nin Vision AI olarak adlandırdığı özellik, otomatik görüntü analizi yaparak çekim modu tavsiyelerinde bulunuyor. Bunun yanı sıra Google’ın Pixel telefonlarında sunduğu Lens özelliği gibi, nesne tanıma ve alışveriş tavsiyeleri alma özelliği de olacak. Ayrıca düşük ışıkta daha iyi kamera performansı için de yapay zekâdan yararlanılacak.

Görünen o ki, LG en azından şu an için, Samsung’un Bixby ile yaptığı gibi kendi sesli asistanını çıkarmayı düşünmüyor. Şirket bunun yerine Google Asistan’a yöneliyor ve LG telefonlarına özel bazı komutlar geliştiriyor. Hâli hazırda var olan 23 komut, yıl içinde 32’ye yükselecek. Bu demek oluyor ki, kullanıcılar yeni fotoğraf özelliklerini sesleriyle tetikleyebilecekler.

LG, geçen ay CES’te ThinQ adı verilen bir yapay zekâ girişiminden bahsetmişti. Bu, kendi ürünleri üzerine yerleştireceği ek bir katman olacak gibi görünüyor. 2018 model LG TV’lerde Google Asistan ve Alexa desteği bulunuyor. Ayrıca şirket webOS ve Alexa’nın bir arada bulunduğu, dokunmatik ekranlı buzdolabı da geliştiriyor. Bunlara ek olarak, her iki önemli asistan platformunu da çalıştıran hoparlörler geliştiriyor.

LG, 2018 model V30’un bazı AI özelliklerinin mevcut LG telefonlarına da geleceğini söyledi, ancak hangilerinin olacağı hakkında net bir bilgi vermedi. LG V30s’in hünerlerini görmek için ay sonundaki Mobil Dünya Kongresi’ni beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER