Manşetler

LG V30S ThinQ yapay zekâ özellikleriyle birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v30s thinqLG genellikle Mobil Dünya Kongresi’nin en çok öne çıkan şirketlerinden bir tanesidir. 2016 yılında modüler tasarımlı LG G5, 2017 yılında ise çerçevesiz ekranlı ilk telefonlardan olan LG G6 Barselona’da tanıtılmıştı. 2018’de ise LG biraz daha düşük profilli bir tavır sergiliyor ve LG V30S ThinQ gibi, mevcut modelin güncellenmiş bir hâlini duyurmayı tercih ediyor.

V30S, birkaç ay önce çıkan V30 ile aynı tasarımı, çift kamera sistemini, 18:9 ekranı, 3300 mAh kapasiteli pili ve Snapdragon 835 işlemciyi barındırıyor. Tek artış bellek tarafında yapılmış gibi görünüyor. LG V30’daki 4 GB RAM, 6 GB’ye çıkarılırken depolama alanı seçenekleri de 64 GB ya da 128 GB’den 128 GB ya da 256 GB’ye yükseltilmiş. Renk seçenekleri ise platin grisi ve Fas mavisi olarak belirlenmiş.

LG V30S ThinQ’in öne çıkan en büyük özelliği yapay zekâ desteği oluyor. AI Cam olarak adlandırılan yapay zekâ destekli kamera, EyeEm Vision adı verilen, LG tarafından lisanslanmış bir yazılımı çalıştırıyor. LG, bu yazılımın diğer telefon üreticilerine de açık olduğu belirtiliyor. 100 milyon nesne ile eğitilmiş olan bu sistem sayesinde V30S’in kamerasını tuttuğunuz nesneler veya sahneler tanınıyor. Öte yandan yapay zekâ, LG V30S ile çekilen fotoğrafların da daha canlı ve renkli görünmesine de yardımcı olacak. LG, mevcut V30 ve V30+ modellerine de AI Cam özelliğini yazılım güncellemesiyle sunmayı planlıyor.

V30S’in kamerasının bir başka yeniliği ise Bright Mode (Parlak Mod) oluyor. Bu modda dört piksel tek bir pikselde birleştiriliyor, böylelikle aşırı düşük ışık koşullarında daha aydınlık fotoğrafların çekilmesi sağlanıyor. Ancak burada pozlama yükseltilirken çözünürlükten ödün verilmiş oluyor. Bu da, mevcut LG V30’a göre bir yenilik olarak kayıtlara geçiyor.

Son olarak LG, QLens görüntü algılama aracını da kameraya ekliyor. QLens Amazon’un çevrimiçi mağazasına bağlanıyor ve çektiğiniz nesneyi sipariş etmenize izin veriyor. Tabii ki, bu özellik Türkiye’de kullanılamayacaktır.

LG’nin amiral gemisi G serisi telefonu için planlarını sil baştan yeniden yaptığını, bu nedenle yeni ürünün MWC 2018’e yetişmeyeceğini biliyorduk. Ancak şirket Barselona’ya da eli boş gelmek istememiş. Bu nedenle en güncel ve belki de en iyi telefonuna biraz daha nitelik kazandırıp yeniden lanse etmeyi tercih etmiş. LG V30S ThinQ’in yeteneklerini Barselona’da daha yakından deneyimleme şansı bulacağız.

LG V30S ThinQ öncelikle Güney Kore’de, birkaç hafta içinde satışa sunulacak. Mart ayı içinde dünya çapında daha fazla noktada piyasada olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER