Teknoloji

LG V30’un tanıtım tarihiyle ilgili yeni bir ipucu verildi

lg v30
LG V20

LG G6‘nın piyasaya çıkışının üstünden yaklaşık iki ay geçtikten sonra artık önümüze bakabilir ve LG’nin V serisinin gelecek ürününe dikkatimize çevirebiliriz. Aslında şimdiye kadar LG V30 olarak adlandırılması beklenen akıllı telefonla ilgili birtakım sızıntılara tanık olmuştuk. Yeni dedikodular gelecek telefonun çıkış tarihi ve tasarımı hakkında bazı ipuçları veriyor.

ETNews sitesi bu cihazla ilgili birtakım detaylar paylaştı. Öncelikle, en önemlisinden başlayalım; LG’nin LG V30’u IFA 2017 kapsamında düzenleyeceği bir basın toplantısında tanıtacağı öne sürülüyor. Basın toplantısı fuarın başlamasından bir gün önce düzenlenecek, böylelikle LG bu cihazın ön gösterimini basın mensuplarına yapmış olacak. Fuar boyunca da ziyaretçilere yeni Android telefonunun gösterimi yapılacak.

IFA 2017 1 Eylül tarihinde resmen başlayacak. Eğer ETNews sitesinin iddiaları doğruysa, LG yeni telefonunu muhtemelen 31 Ağustos tarihinde resmen tanıtacak. Daha sonra, bir ya da iki haftalık aranın ardından V30 Güney Kore’de piyasaya sunulacak. Telefonun ABD, Avrupa veya diğer ülke pazarlarında ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ancak LG V20’nin geçen yılın eylül ayının başında tanıtılıp aralık ayı ortalarında Türkiye piyasasına girdiğini düşünecek olursak, benzer bir takvim bu yıl da işleyebilir.

LG’nin G6’da çıkarılabilir pil özelliğini kaldırma kararının V30’a yansımayacağını umanlardan iseniz, size kötü bir haberimiz var. Çıkan son haberlere göre, 3200 mAh kapasiteli pil kullanıcılar tarafından çıkarılabilir olmayacak. Bu da bir amiral gemisi LG telefonunda daha önemli ve ayırt edici bir özelliğin tarihe karışacağı anlamına geliyor. İyi tarafından bakacak olursak, V30’da OLED ekran, ESS quad DAC ses teknolojisi, IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklı gövde gibi güçlü özellikler bulunacak.

G6’da olduğu gibi, LG’nin çıkarılamayan pile yer verme kararı şirketin çerçevesiz ve tek parçadan oluşan bir telefon yapma isteğinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. G6’dakine benzer çizgide bir tasarımı, Snapdragon 835 işlemci ve 6 GB RAM gibi üst seviye donanımlarla görebiliriz.

Her ne olursa olsun, bu son sızıntılara da şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Yine de, V serisi telefonların tanıtım takvimini dikkate aldığımızda, LG’nin V30’u IFA 2017’de tanıtması ihtimali epey güçlü görünüyor. Sonbahara daha çok zaman var, neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER