Teknoloji

LG V30 konsepti epey yüksekten uçuyor

LG G6 ile gerçek anlamda bir sıçrama yaptı. Güney Koreli şirketin en son amiral gemisi telefonu neredeyse çerçevesiz ekranı ve çekici metal ve cam tasarımıyla şu anda piyasada var olan en iyi akıllı telefonlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Ne var ki, kendisiyle aynı zamanlarda çıkan Galaxy S8’in bu telefonun ihtişamına biraz olsun gölge düşürdüğünü kabul etmek gerekiyor.

Peki, LG’nin Samsung’u geride bırakma, etkileyici bir ürünle O’nun önüne geçme şansı var mı? DBS Designing’in tasarladığı LG V30 konseptine benzer bir ürünle bu mümkün olabilir gibi görünüyor. Eğer LG bu konsepti hayata geçirebilirse, gerçekten piyasanın en iyi akıllı telefonu üretmiş olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G6 İncelemesi

DBS Designing’in konsept LG V30 telefonunda ön tarafı tamamen ekran kaplıyor. Eğer Galaxy S8’in Sonsuz Ekran’ıyla çok etkileyici olduğunu düşünüyorsanız, bu konsept ekran çerçevesini telefonun kenar sınırlarına indirgeyen, neredeyse yok hâle getiren tasarımıyla sizi başka bir seviyeye taşıyacaktır. Mükemmel bir ekranı neredeyse imkansız incelikte bir metal çerçeveyle ve değerli havayı yansıtan bir arka panelle birleştirmek muhteşem olurdu.

lg v30

Tabii ki, bu kadar şık bir tasarıma çekici teknik özellikler yakışırdı. Çizilen konsepte göre V30’da 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, Android 8.0, USB-C, Daydream sanal gerçeklik sistemi gibi özellikler hayal ediliyor ki, bunların hiçbirisi şu anda LG G6’da yer almıyor. Ayrıca ekranın da 5.8 inç QuadHD+ panel içerebileceği düşünülüyor.

LG G6 gibi, bu telefonda da çift 13 megapiksel arka kamera olabileceği hayal ediliyor. Üstüne üstlük önde de 8 megapiksel çözünürlüklü çift kameraya yer verilebileceği gibi epey iddialı bir varsayımda bulunuluyor. Bitmedi, bir de bunun üstüne 5500 mAh kapasiteli pil ekleniyor. Ayrıca suya dayanıklı tasarımı da unutmamak gerekiyor.

Yukarıda saydığımız tüm güçlü özellikleri ince bir kasada buluşturmak neredeyse imkansız gibi görünüyor. LG’nin G6’nın tasarımını biraz daha iyileştirip, V20’de sunduğu gibi multimedya odaklı özellikleri daha da geliştirmesi LG V30 için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bu konsept videoda olduğu gibi fazla uçmaya gerek yok, ne dersiniz? Yorumlarınızı aşağıdaki yorum alanına bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER