Teknoloji

LG V30 kızaklı bir ikinci ekrana sahip olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v30LG’nin üst sınıf akıllı telefonu V30’u eylül ayında çıkarmayı planladığı söyleniyor. Üstelik bu telefonun LCD yerine OLED ekran barındıracağına dair çeşitli düşüncelerin olduğu da belirtiliyor. Sızıntılar konusunda epey güvenilir bir kaynak olan Evan Blass, nam-ı diğer @evleaks tarafından verilen bilgilere göre, LG V30 için tasarlanmış ilk konseptte kızaklı bir ikincil ekrana yer vermesi düşünülmüş.

Blass, birtakım taslakları da yayınlamayı ihmal etmedi. Bununla birlikte bu görüntülerin daha eski düşünceleri ortaya koyan taslaklar olabileceğini, telefonun düşünüldüğü gibi ikincil ekran barındırıp barındırmayacağının şu an için netleşmediğini vurguladı. Taslaklar bir ana ekran ve onun altından kayarak açılan ikinci bir ekranı gösteriyor. Bu ikincil ekran klavye, arama sonuçlarının gösterimi ve birtakım ek kontroller için kullanılabilir.

Söz konusu cihaz az da olsa, ekranının altında kızaklı bir klavye barındıran BlackBerry PRIV‘i ve hatta uygulamalara göre farklı komutları üstünde gösteren Apple’ın TouchBar kontrol panelini hatırlatıyor. Telefonun nihai versiyonunun nasıl görüneceğini ve kızaklı bir ekran barındırıp barındırmayacağını zamanla öğrenme fırsatı bulacağız. Muhtemelen, telefonun tanıtılacağı eylül ayına kadar epey detay netleşmiş olacaktır.

Bu arada V30 konusunda ilginç fikirleri olan başka kaynaklar da var. Bir tasarımcı, hazırladığı LG V30 konsept videosunda LG’nin sonbahara özel amiral gemisi telefonunun nasıl olabileceğini resmediyor. Ortaya konan resim Evan Blass’ın sızdırdıklarından çok daha farklı ve epey abartılı görünüyor. Yine de, bir göz gezdirmeye değer.

İLGİLİ HABERLER