Teknoloji

LG V30 f/1.6 lens taşıyan ilk telefon olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin akıllı telefon dünyasında sürekli meydana gelen sızıntılara karşı aldığı önlem, ilgi çekecek her türlü ayrıntıyı ortaya dökmek gibi görünüyor. Şirketin 31 Ağustosta, Berlin’de IFA’nın hemen öncesinde duyuracağı yeni üst sınıf akıllı telefonu LG V30’un en önemli noktalarından bir tanesi hakkında detay verildi. LG V30’un kamerası, daha önce sözü edilen özelliklerden bir tanesine sahip olacak.

LG’nin belirttiğine göre V30, f/1.6 lens açıklığına sahip olan ilk kameralı telefon olacak. Böylelikle iPhone 7 gibi, f/1.8 diyafram açıklıklı kameralara sahip olan telefonlara göre ışığı yüzde 25 oranında daha fazla alması mümkün olacak. Daha geniş diyafram açıklığının yanı sıra, LG’nin yeni kamerası cam lens içerecek. Bunun da daha keskin ve gerçeğe yakın görüntüler sunacağı belirtiliyor.

LG’nin ikili kamera kurulumundaki tüm kameraların bu gelişmelerden yararlanıp yararlanmayacağını bilmiyoruz. Ancak LG’nin V30’da dikkati neye doğru çekmek istediğini anlıyoruz. Şirket, V serisinin çıkışından beri V serisinin multimedya performansının altını sürekli çiziyor. İki yıl önce LG V10, pazardaki en etkileyici kamera telefonlarından biri olarak lanse edilmişti. Geçen yılın V20’si ise akıllı telefonlar arasındaki en iyi ses deneyimini de sunuyordu. Bu yıl ise V30 tasarım anlamında kaydedilen ilerlemelerle öne çıkacak, geçen yılın kaba ve hantal V20’sinin üstüne gelen önemli bir adım olduğu mesajı verilecek.

LG, V30’un selefinden daha küçük olacağını da ortaya çıkarmış oldu. Buna rağmen 6 inç gibi büyük boyutlu bir OLED ekran barındıracak. Bu ekran G6’da olduğu gibi 2:1 görüntü oranına sahip olacak ve 2880 x 1440 çözünürlük sunacak.

LG’nin V30’un görüntüleme tarafına yaptığı eklemelerden bir tanesi de geniş açılı kamerasında kenar bozulmalarını düzeltmek oluyor. Daha geniş görüş açısı nedeniyle oluşan balık gözü efekti nedeniyle geniş açılı kamera amaçlanan etkiyi yapmıyordu. LG, yeni telefonda bozulmanın üçte bir oranında azaltıldığını belirtiyor. Bu da toplu çekimlerde epey işe yarayacaktır, kenarda kalanlar da düzgün şekilde görünecektir.

İLGİLİ HABERLER