Teknoloji

LG V30’a gelişmiş Hi-Fi Quad DAC ses özellikleri geliyor

LG V serisinin tutkunlarının en fazla ilgisini çeken özelliklerden bir tanesi üst sınıf ses desteği oluyor. LG V20’de 32-bit Hi-Fi Quad DAC (Dijitalden analoga dönüştürücü) bulunuyordu. Böylelikle dijital müzik parçalarınızı analog işaretlere dönüştürüyor, böylelikle dijital bozulmaya uğramadan hoparlör ve kulaklıklarla sesi güçlendirmek mümkün oluyordu.

İleri seviyede ses bilgisi olmayanlar için basitçe anlatacak olursak, bu özellik sesin daha dolgun ve sağlam çıkmasını sağlıyor. Sesi orijinal ses kaynağından çıkan hâle daha da yaklaştırıyor. Eğer bu tarz geliştirilmiş ses çıkışını daha önce deneyimlediyseniz, dijital ve analog sesler arasındaki farkın gece ile gündüz gibi olduğunu fark edersiniz.

Aradaki farkı bilmeyip, LG V30’u satın almayı düşünenler, çok yakında aradaki farkı anlayabilirler. LG yakında çıkacak amiral gemisi telefonu V30’a da 32-bit Hi-Fi Quad DAC ses desteğini getiriyor. Ayrıca B&O PLAY ile var olan iş ortaklığını da uzatıyor.

ESS Technology?nin SABRE ES9218P modülüyle desteklenen LG’nin yeni Hi-Fi Quad DAC özelliği, V20’de var olmayan iki yeni özelliği de içeriyor. Bunlardan bir tanesi dijital filtreler, diğeri de çeşitli ses profilleri.

Genellikle üst sınıf ses oynatıcı cihazlarda bulunan filtreler, kullanıcının sesin vuruş tepkilerini özelleştirmesine imkan sağlıyor. Profiller arasından ise gelişmiş, detaylı, canlı ve bas karakteristikleri arasından seçim yapılabiliyor. Kullanıcılar sol ve sağ ses işaretlerini de isteklerine göre ayarlayabiliyor. Bu da duyma zorluğu yaşayanlar için epey kullanışlı olacaktır.

LG V30’un aşağıda görünen ayar ekranları sayesinde çeşitli profiller ve ses seçeneklerini görüntülemek ve düzenlemek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER