Teknoloji

LG V30’un gelişmiş versiyonu MWC 2018’de tanıtılabilir

lg v30LG V30, geçtiğimiz yıl Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2017’de tanıtılmıştı. Güney Kore kaynaklı haberlere göre, şirket akıllı telefonun daha gelişmiş bir versiyonunu daha gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. The Korea Herald’da yer alan haberde, gelişimin özellikle yapay zekâ üzerinden sağlanacağına dikkat çekiliyor. Telefonun adının ise “V30+ ?” olacağı söyleniyor.

The Korea Herald’ın haberinde söz konusu yapay zekâ özelliklerinin ne olduğu konusunda somut bir bilgi verilmiyor. Haberde sadece yapay zekâ özelliklerinin Google ile birlikte geliştirilmiş olmasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Bu tarz haberlere her zaman temkinli yaklaşmak gerekse de, LG Mobile’ın son strateji değişiklikleri bu söylentilerin gerçekleşmesi ihtimalini biraz daha artırıyor.

Güney Koreli şirket, G serisi modellerini genellikle Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tanıtıyor. Ancak CES 2018’de gazetecilerle konuşan LG CEO’su Jo Seong-Jin, şirketinin bundan böyle gerektiğinde yeni akıllı telefon modelleri çıkaracağını belirtmişti. Son olarak LG’nin G7 için yaptığı mevcut hazırlıkları çöpe attığı ve çalışmalara yeniden başladığı iddia edilmişti.

LG V30 yeni dönemin kapısını açan ilk telefon olabilir

Jo Seong-Jin, amiral gemisi telefonlarının farklı versiyonlarını piyasaya sürmeyi planladıklarını da belirtmişti. Hâli hazırda şirketin en yeni ve en gelişmiş telefonu konumunda olan LG V30, bu yeni dönemi başlatan ilk cihaz olabilir. Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse önümüzdeki ayın sonuna kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER