Teknoloji

LG V30 eylül ayının ortalarından itibaren satışa çıkmaya başlayacak

lg v30
LG V20

LG bu ayın ortalarında gönderdiği bir davetiyeyle yeni Android telefonu LG V30’u 31 Ağustos tarihinde tanıtacağının işaretini vermişti. Görünüşe göre, tüketicilerin bu yeni telefonu mağazalarda bulmaları için fazla beklemeleri gerekmeyecek.

Android Authority sitesinin haberine göre, yeni Android telefonu 15 Eylülde Güney Kore’de, 28 Eylülde ise ABD’de satışa sunulacak.

Android Authority, telefonun çıkış tarihini ortaya koyan bazı iç dokümanları incelediğini söylüyor. Bu dokümanlara göre, telefon 31 Ağustosta Berlin’de düzenlenecek IFA etkinliğinde tanıtılacak. Hemen arkasından da piyasaya çıkış süreci başlayacak. 17 Eylülde ABD’de siparişlerin alınmaya başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca dokümanda telefonun Avrupa’da da piyasaya sürüleceği bilgisi yer alıyor, ancak çıkışın ABD ile aynı zamanda olup olmayacağı belirtilmiyor?

LG V30 Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Geçen yılların V serisi telefonları V10 ve V20 Türkiye’de satılmıştı. Geleneğin bozulmayacağını ve V30’un da Türkiye’de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl V20’nin eylül ayının hemen başında tanıtıldığını görmüştük. Telefonun Türkiye’de satışa sunulması ise aralık ayını bulmuştu. LG bu sefer piyasaya çıkış konusunda daha hızlı davranacak gibi görünüyor, buna rağmen V30’un Türkiye’ye gelmesinin 2017’nin son çeyreğinin ortalarını bulacağını tahmin ediyoruz.

Telefonun OLED ekranla gelmesi bekleniyor. Daha önce gördüğümüz bazı konseptlerde ikincil ekranın kızaklı bir yapıya sahip olacağı belirtiliyordu. Ne var ki, son tasarımla ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir sızıntıya rastlamadık.

İLGİLİ HABERLER