Manşetler

LG V20 Türkiye’de satışa sunuluyor

lg v20 türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v20 türkiyeLG’nin eylül ayında duyurusunu gerçekleştirdiği V20 nihayet Türkiye’de de satışa sunuluyor. Daha önce yurt dışında satışa çıkan ve geçen yılın modeli V10’a göre yüzde 145’lik bir artış kaydeden, ABD’de ilk gün 6 bin civarında satan LG V20 özellikle multimedya özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Uçak sınıfı alüminyumdan yapılmış gövdeye sahip olan, üst ve alt kısmı silikon tabanlı materyalle kaplı olan LG V20 yüksek dayanıklılığa ulaşıyor. 159.7 x 78.1 x 7.6 mm.’lik boyutlara sahip olan bu telefon 174 gr. ağırlığa sahip. Askeri standartlara uyumlu gövdesinin dış ortamın zorlu koşullarına ve düşmelere karşı dayanıklı olduğu dile getiriliyor.

5.7 inç ekrana sahip olan bu LG Android telefonunda 1440 x 2560 piksel Quad HD çözünürlük desteği sunuluyor. Ekran Gorilla Glass 4 ekran camıyla koruma altına alınıyor. Bu arada 160 x 1040 piksel çözünürlüklü, 2.1 inçlik ikinci bir ekran da V20’de mevcut. İkinci ekranın parlaklığı 35 nitten 68 nite çıkarıldı.

LG, çıkarılabilir pillere bağlılığını sürdürüyor. 3200 mAh kapasiteli pil, yerinden çıkarılabiliyor, değiştirilebiliyor. Quick Charge 3.0 desteğine sahip telefon, kutusundan çıkan şarj aletiyle sadece 29 dakikada yüzde 50’ye varan pil doluluğuna ulaşabiliyor. Pil ise 90 dakikada tamamen doluyor. Cihaz USB-C portu üzerinden şarj ediliyor.

Bu telefonda da parmak izi okuyucusu bulunuyor ve tıpkı G5’te olduğu gibi arka tarafa, güç butonu ile bütünleştirilmiş bir yapıda sunuluyor.

LG V20, Android 7.0 Nougat ile çıkmış olan ilk akıllı telefon olmuştu. LG, en iyi Nougat deneyiminin LG V20 ile sunulduğunu öne sürüyor. Bölünmüş pencere deneyimi, bildirimleri doğrudan cevaplama, pil performansındaki iyileştirmeler gibi özellikler Nougat ile V20 kullanıcılarına da sunuluyor. Bunun dışında telefon içinde bir içerik araması yaptığınızda yüklü olan uygulamalar içinde de arama yapılıyor ve sonuçları kullanıcıların karşısına dökülüyor.

Çift lensli arka kamera sistemi V20’de de bulunuyor. Biri 16 megapiksel, 29 mm., f/1.8, diğeriyse 8 megapiksel, 12mm, f/2.4 lensli iki kamera mevcut. Lazer otomatik odak sistemiyle hızlı şekilde odaklama yapan kamerada optik görüntü sabitleme sistemi de mevcut. Video tarafında ise 4K desteğini görüyoruz. LG V20’de yer alan Steady Record 2.0 özelliği sayesinde yapılan çekimlerde titreşim en aza indiriliyor. Qualcomm ile işbirliği yapan LG, EIS 3.0 elektronik görüntü sabitleme teknolojisini bu telefona yerleştiriyor. Böylelikle titreşimlerin, ani hareketlerin etkisinin daha da azaltılması sağlanıyor. Telefonun hareketi algılanıyor ve buna bağlı olarak hareketin etkisinin azaltılması mümkün oluyor.

Video çekimleri sırasında Hi-Fi ses kaydı yapmak mümkün. Üç adet akustik yükleme noktalı mikrofon, gelişmiş hassasiyet sayesinde 132 dB’ye kadar şiddete sahip sesleri yakalıyor. Sesteki zenginlik müzik dinlerken de hissediliyor. LG, 32-bit DAC Hi-Fi ses çözücüsünü V20’de sunuyor. Kullanıcılar bu sayede yüksek kaliteli müziği deneyimleyebiliyor. Yine LG tarafından geliştirilen HD ses kaydedicisi sayesinde, üç mikrofon kullanılarak stüdyo kalitesinde ses kaydı yapılabiliyor. Normal, konser, konuşma ve özel gibi dört adet farklı profil de kullanılabiliyor.

Önde yer alan 5 megapiksel selfie kamerası da f/1.9 diyafram açıklığıyla düşük ışıklarda kaliteli selfie fotoğraflar çekebiliyor. Buna ek olarak geniş açı desteği sayesinde bir fotoğrafa birden fazla kişiyi rahatlıkla sığdırmak mümkün oluyor.

Bu arada LG Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, geçtiğimiz aylarda LG’nin Türkiye faaliyetlerini sonlandıracağına dair çıkan haberleri yalanlayarak faaliyetlerini tam gaz sürdürdüklerini kaydetti. Cho, Türkiye’nin dinamik ve sürekli değişen bir pazar olduğunu, üç kıtanın merkezinde bulunması, kaliteli iş gücü ve genç nüfus gibi kriterler nedeniyle LG için önemli olduğunun altını çizdi.

lg v20 türkiyeLG Türkiye V20’yi ilk alanlar için özel bir paket hazırladı. Bu kutunun içinde LG’nin geliştirdiği LG 360 video kamera da bulunuyor. Aynı zamanda Hi-Fi ses destekli, Bang & Olufsen markalı kulaklık da bu kutuda yer alıyor. Ayrıca kutuya eklenen ses çözücü cihazı sayesinde de LG V20’nin kaliteli sesini başka cihazlarda da deneyimlemek mümkün olacak.

LG V20, 2999 TL’lik fiyat ile satışa sunuluyor. Telefonu ilk satın alanlar için özel olarak hazırlanan paket için de ek ücret alınmıyor. Yani LG V20’yi ilk etapta tercih eden kullanıcılar LG’nin sunduğu tüm hediyelere ücretsiz ulaşma şansı elde ediyor.

İLGİLİ HABERLER