Teknoloji

LG V20 tanıtımı Android Nougat’nın özelliklerini övüyor

lg v20 android nougatLG V20, Google’ın Nexus telefonlarının önüne geçerek kutusundan Android Nougat işletim sistemiyle çıkacak ilk telefon olacak. Güney Koreli şirket, bu yönünden pazarlama konusunda mümkün olduğunca faydalanmayı amaçlıyor. Akıllı telefon için hazırlanan yeni bir tanıtım videosu da, söz konusu amaca hizmet ediyor. Ancak video, biraz da ironik biçimde, sadece V20’ye özgü kalmayacak özellikleri göz önüne çıkarıyor. Videoda tanıtılan özelliklere Android 7.0 Nougat’nın dağıtılmasıyla birlikte başka telefonlarda da ulaşmak mümkün olacak.

Videoda bahsi geçen özellikler, hali hazırda da başka telefonlarda görülebiliyor. Nexus 6X ve diğer Nexus cihazları, şimdiden Android 7.0 Nougat ile buluşuyor. Dolayısıyla V20’nin Nougat’nın görüleceği ilk telefon olacağını söylemek pek mümkün değil. Ancak V20’nin kutusundan yeni işletim sistemiyle çıkacak ilk cihaz olması, LG’ye tanıtım hamleleri konusunda yeterli cesareti vermişe benziyor.

LG’nin hazırladığı tanıtım videosunda Android 7.0 Nougat’nın yeni çoklu görev yetenekleri üstüne odaklanılıyor. Bölünmüş pencerelerin yanı sıra, “picture-in-picture” modu ile başka bir iş yaparken de ekranın köşesinde YouTube videoları izlenebiliyor. Nougat, bazı mesajları doğrudan bildirim üzerinden yanıtlama izni de veriyor. Son kullanılan iki uygulama arasındaki geçiş de oldukça hızlı biçimde gerçekleştirilebiliyor. Bahsi geçen çoklu görev özelliklerine ek olarak, Android 7.0 Nougat ile Hızlı Ayar seçenekleri üzerinde düzenleme yapılabiliyor.

Söz konusu videoda, LG’nin yeni amiral gemisi telefonunun kamera özelliklerinin üstünden de hızlı biçimde geçiliyor. Video kaydı konusunda bilgi verilse de, düzenleme ve işleme gibi aşamalar konusuna değinilmiyor.

LG V20 6 Eylülde tanıtılacak

LG’nin yeni akıllı telefonu V20, 6 Eylülde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkacak. Bu etkinliği, 7 Eylülde LG’nin anavatanı Güney Kore’de düzenlenecek bir etkinlik izleyecek.

İLGİLİ HABERLER