Teknoloji

LG Asleep adlı girişimle beyaz eşyalarına uyku takibini getiriyor

LG ve Güney Koreli uyku teknolojileri girişimi Asleep, şirketin resmi sitesi ve The Korea Economic Daily‘ye göre, bir kullanıcının ne zaman uyuduğunu algılayabilen ve buna göre ayar yapabilen akıllı ev aletleri üzerinde çalışıyor.

Asleep’in yapay zekâ (AI) teknolojisi, kullanıcıların akıllı TV’ler ve akıllı telefonlar gibi mikrofonları olan cihazları kullanarak nefes alma seslerine göre dört uyku aşamasını izlemelerine olanak tanıyor. LG, bu teknolojiyi TV’ler, buzdolapları, klimalar, hava temizleyicileri ve çamaşır makineleri gibi diğer ürünlere entegre etmeyi planlıyor.

Bu bilgilerin ışığında, söz konusu cihazlar bir kullanıcının uykuda olup olmadığına bağlı olarak açılıp kapanabilir ve ayarlarını kendiliğinden optimize edebilir. Örneğin, LG’nin Whisen kliması, kullanıcının içinde bulunduğu uyku aşamasına göre oda sıcaklığını otomatik olarak ayarlayabilir ve optimize edebilir. LG’nin hava temizleyici Aero Furniture gibi diğer cihazları da, kullanıcının uyanık olmadığını algılarsa uyku moduna geçebilir.

Asleep, uykuyu ölçen ve elde ettiği verileri diğer şirketlerin ürünlerine aktaran bir teknoloji olan Sleeptrack API’sini önümüzdeki ay CES 2023’te gösterecek. Girişim, güzellik ve sağlık cihazları gibi farklı ürünler için, Amorepacific gibi diğer şirketlerle de ortaklık kuracak.

Ayrıca LG de CES’te olacak ve buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, fırın ve bulaşık makinesi gibi gereksiz düğmeleri ve dekoratif öğeleri atlayacak yeni bir minimalist cihaz dizisi dahil olmak üzere diğer teknolojileri sergileyecek. Bu minimalist cihazlar, yazılım ve donanım yoluyla yükseltilebilir. Kullanıcılar, LG ThinQ uygulamasındaki Update Center, yani Güncelleme Merkezi aracılığıyla yeni yazılım özellikleri ekleyebilir.

LG’nin yükseltilebilirlik programı geçtiğimiz ocak ayında başlatıldığı zamanlarda bir açıklama yapmış olan LG Electronics ev aletleri başkanı Lyu Jae-cheol, “Yükseltilebilirlik, pahalı cihazların planlı eskimeleri göz önünde bulundurularak tasarlandığı fikrine meydan okuyor.” demişti. “Müşterilerin, bir LG cihazını yalnızca eve ilk getirdiklerinde değil, tüm yaşam döngüsü boyunca yeni bir çamaşır makinesi veya buzdolabı alma hissini yaşamalarını istiyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER