Teknoloji

LG, oyun tutkunlarının yeni gözdesi olacak geniş açılı monitörlerini tanıttı

lg ultragear

LG, geniş ekran monitör piyasasını canlandıracak yeni modellerini duyurdu. Oyun dünyasında sıklıkla rastlanan geniş ekran ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan 45 inçlik UltraGear serisi, kullanıcılara iki 24 inçlik monitör deneyimini bir arada sunma vaadinde bulunuyor. Bu boyut, Samsung ve LG’nin 49 inçlik modelleri veya yakın zamanda yeni versiyonu satışa sunulan Samsung Odyssey Ark‘ın yanında nispeten kompakt bir seçenek olarak öne çıkıyor.

UltraGear 45GR65DC ve 45GR75DC modelleri, fiyatları ve boyutlarıyla dikkat çekiyor. 49 inçlik 49GR85DC modelinden biraz daha küçük ve daha uygun fiyatlı olan bu monitörler, kullanıcılara maliyet-etkin bir alternatif sunuyor. İki model arasındaki temel fark, 45GR75DC’nin USB-C bağlantısı ve 90W enerji aktarımına sahip olması. LG, bu modeli 19’una kadar ön sipariş verenlere bir hoparlör hediye ediyor.

Her iki monitör de 5120 x 1440 çözünürlük sunan 1500R kavisli VA panellerle geliyor ve DCI-P3 gamının yüzde 95’ini destekliyor. Ayrıca VESA DisplayHDR 600, VESA Adaptive Sync ve 200Hz’e kadar AMD FreeSync Premium Pro özelliklerine sahip. Her bir modelde bir DisplayPort 1.4 girişi, iki HDMI 2.1 portu, bir USB-B 3.0 upstream portu ve iki adet downstream port bulunuyor. Ayrıca kulaklık girişleri de mevcut.

USB-C bağlantı noktası eklenen 75 modeli, video, veri aktarımı ve 90W’a kadar güç aktarımını destekliyor. Eğer bu monitörü hem iş hem de oyun bilgisayarı ile kullanmayı düşünüyorsanız, USB-C versiyonu ideal bir seçim olabilir. Sadece bir oyun PC’sine bağlamayı planlıyorsanız, belki bütçede tasarrufa gidebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER