Teknoloji

LG UltraGear 48Q900 ile oyun keyfi büyük ekrana taşınıyor

lg ultragear 48gq900

Eskiden oturma odası ve salonların baş köşesinde olan 32 inç TV’ler, uzun zamandır masaların üstünde gördüğümüz monitörlere dönüşmüştü. LG’nin yeni duyurduğu LG UltraGear 48GQ900 ile birlikte 48 inçlik devasa bir panelin masaüstünde oyun keyfini zenginleştirmek için kullanılacağını görüyoruz.

LG’nin 48 inç TV modellerinde yer alan geniş bir ayak sayesinde kabloları düzenli biçimde saklamak mümkün oluyordu. Yeni UltraGear monitör ise geleneksel V şekilli bir ayakla birlikte geliyor.

Yerleşik iki bağlantı noktalı bir USB 3.0 hub var. Dahili 20W stereo hoparlörlerini yeterli bulmayanlar için, harici hoparlörleri bağlamak için kolayca erişilebilen 3.5 mm dört kutuplu bir kulaklık jakı bulunuyor. Ayrıca kullanışlı olabilecek bir uzaktan kumanda da ürünle birlikte geliyor. Bu uzaktan kumandada video girişlerini veya ses çıkışlarını değiştirme, sessize alma veya açma ve kapatma, LG’nin Oyun Moduna geçiş için büyük bir kadran ve kolay erişime yönelik düğmeleri var.

lg ultragear 48gq900

Güney Koreli şirketin Çince ürün sayfasında, üst sınıf oyun monitörlerinde aranan bir özellik olan düşük gecikme süresinden bahsediliyor. 0.1 ms gibi etkileyici bir değeri var. Ayrıca ekranın yenileme hızını 138 Hz’e kadar aşırtmak da imkan dahilinde bulunuyor.

lg ultragear 48gq900

Şirketin belirttiğine göre, yeni LG UltraGear 48GQ900 bu aydan itibaren Japonya’da satışa sunuluyor. Onu daha sonra Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki önde gelen ülke pazarları izleyecek. Şirketin bu yeni ürünle ilgili ilgili basın bülteninde, biri DisplayHDR 1000 ve diğeri 240 Hz yenileme hızına sahip bir çift yeni 32 inç monitör hakkında detaylar da yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER