Teknoloji

LG’nin ilk UltraGear oyun dizüstü bilgisayarı RTX 3080 gücüyle birlikte geliyor

lg ultragear 17g90q
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, “ilk oyun dizüstü bilgisayarı” olarak nitelendirdiği UltraGear 17G90Q modelini duyurdu. 17 inçlik bu yeni dizüstü bilgisayar, 11. Nesil Intel Tiger Lake H CPU ve Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q grafik kartının birleşiminden güç alıyor. Bunlara ek olarak 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB depolama alanıyla yapılandırılabiliyor.

Şirketin önceki modellerinin odak noktası, birinci sınıf bir oyun deneyimi sunmaktan ziyade genellikle ofiste üretkenlikti. Örneğin, bu yılın başlarında duyurusu gerçekleştirilen LG Gram 17 harika bir hafif iş istasyonuydu. Ancak yüksek seviyede bir GPU’nun olmaması, bir oyun makinesi olmak için gerekli nitelikleri tam olarak taşımadığını gösteriyordu.

LG, yurt dışı web sitesinde Nvidia GPU’larla donatılmış iki dizüstü bilgisayar listeliyor. Ancak bunların her ikisi de daha düşük güçlü GTX 1650’ye sahip. Buna karşılık, yeni UltraGear 17G90Q modelinde bulunan RTX 3080, Nvidia’nın şu anda dizüstü bilgisayarlar için sunduğu en hızlı GPU olma özelliğini taşıyor. Diğer özellikler arasında 300Hz yenileme hızına sahip 1080p IPS ekran, 93Wh pil, RGB klavye, güç düğmesinde parmak izi sensörü ve 1080p web kamerası yer alıyor. Kasası alüminyumdan yapılmıştır ve dizüstü bilgisayar çekici olarak nitelendirebileceğimiz bir mor gri renk kombinasyonunda geliyor.

lg ultragear 17G90Q

LG UltraGear 17G90Q oyun için tasarlanmış olsa da, yine de çok sayıda fiziksel bağlantı noktası ile donatılmış. İki USB-C bağlantı noktası (bir USB 4 dahil), iki USB-A bağlantı noktası, bir kulaklık jakı, HDMI bağlantı noktası, Ethernet ve bir microSD kart yuvası bile var. Şarj işlemi özel bir DC girişi aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

17G90Q için fiyat bilgileri henüz açıklanmadı. Ancak LG, 4 Ocak’ta başlayacak CES’te daha fazla ayrıntı açıklayacağını söyledi. Bu yeni model ilk olarak 2022’nin başlarından itibaren ABD ve Güney Kore’de piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER