Teknoloji

LG Ultra PC modelleriyle performans ve ağırlık arasından denge kuruyor

lg ultra pc 17

LG, dizüstü bilgisayar alanında en çok, üst düzey ve ultra hafif Gram serisiyle tanınır. Pazartesi günü ise şirket yurt dışında, daha ağır ve daha düşük maliyetli, ancak benzer bir taşınabilir cihaz havası taşıyan iki model duyurdu: Ultra PC 17 ve Ultra PC 16. Bu yeni modeller sırasıyla 1599 dolar ve 999 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında kullanıma sunuldu.

Yeni modeller, üst seviye dizüstü bilgisayarlarda daha yaygın hâle gelen bir yazılım olan Glance by Mirametrix ile birlikte geliyor. Program, bir kullanıcının nerede konumlandığını izlemek için cihazın web kamerasını kullanıyor. Siz uzaklaştığınızda ekranı otomatik olarak kilitleyebilir. Ayrıca, birinin omzunuzun üzerinden baktığını algılarsa ekranı bulanıklaştırabilir. Ve LG’ye göre, bağlı harici ekranlarınız varsa, imlecinizi ve kullanımdaki pencereyi otomatik olarak baktığınız ekrana taşıyabilir.

lg ultra pc

Bunun dışında yeni PC’ler Gram’dan önemli ölçüde daha ağır geliyor. 17 inçlik model 1.98 kg, 16 inçlik ise 1.65 kg ağırlığındadır. Halbuki Gram 17 ve Gram 16 modellerinin her ikisi de 1.3 kilogramın altındadır. Tabii ki Gram, piyasadaki en hafif dizüstü bilgisayarları arasında yer alıyor ve Ultra PC modelleri de ağırlık açısından dizüstü bilgisayar ortalamalarında bulunuyor. Öte yandan 17 inçlik model harici bir GPU seçeneğine (Nvidia RTX 3050) sahiptir ve bu, 17 inçlik Gram’ın kaldırabileceğinden daha yoğun grafik görevleri için onu cazip hâle getirecektir.

Bu arada 17 inçlik model 12. Nesil Intel Core i7 yongasıyla gelirken 16 inçlik model AMD Ryzen 5825U işlemciyle sunuluyor. Ne var ki, bu modelde ayrık GPU seçeneği bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER