Teknoloji

LG, televizyonlar için özel HD web kamerasını yurt dışında piyasaya sürdü

lg smartcam vg23ca tv webcam

LG Electronics, teknoloji tutkunları için yeni bir sürprizle karşımıza çıktı. Firma, televizyonları için özel olarak tasarlanmış bir web kamerası, LG Smart Cam’i (VC23GA) duyurdu. 99 dolara karşılık gelen yurt dışı fiyatına sahip olan bu 1080p kamera; çift mikrofon, fiziksel gizlilik panjuru ve webOS’in çoklu görüntü özelliğini destekliyor. Kamera, webOS 22 veya webOS 23 çalıştıran herhangi bir televizyonda kullanılabiliyor.

LG, bu kamerayı webOS RemoteMeeting uygulaması üzerinden evde video konferans yapma imkanı sağlayan bir araç olarak öne sürüyor. Fitness tarafında ise, web kamerayı hareketlerinizi analiz ederek gerçek zamanlı geri bildirim sağlayan Exercite ile uyumlu. Ayrıca, bire bir sağlık ve egzersiz koçluğu sunan Flexit adlı bir fitness platformu ile de uyumlu. 1Million Dance Studio ile geliştirilen ve size K-pop dans dersleri sunan Home Dance adında bir K-pop dans uygulaması da mevcut.

Ancak, kameranın en büyük sorunu webOS ve tüm bu uygulamaların ne olduğunu açıklamak zorunda olma durumu. İnsanların tanıdığı ve kullanmak istedikleri uygulamalar, webOS kendi platformu olduğu ve popüler Android ve tvOS uygulamalarını taşınmadıkça çalıştıramaması sebebiyle bir LG TV’de mevcut olmayabilir.

Elbette, RemoteMeeting uygulaması web tabanlıdır ve herkes tarafından kullanılabilir, ancak ekip arkadaşlarınızı laptopunuzu veya benzeri bir şeyi kullanmamanız için Zoom veya Google Meet’i kullanmamaya ikna etmek zor olabilir. Ayrıca, pandemi sebebiyle çoğumuzun evlerine kapandığı dönem geçtiği için, bu ürün biraz geç kalmış gibi görünüyor.

Sonuç olarak, TV’lere yönelik web kameralar son zamanlarda daha sık gelmekte ve geçmişte TV’lerinde FaceTime için AirPlay’i kullananlar için bu web kamerası hoş bir seçenek olabilir. Yine de, bu web kamerasının kullanımı için bir uygulama ekosistemi aracılığıyla iyi bir destek gereklidir ve LG’nin Smart Cam’i bu konuda henüz tam anlamıyla ikna edici görünmüyor.

LG, daha fazla uygulamanın gelip gelmeyeceğini ve kameranın herhangi bir noktada PC’lerde desteklenip desteklenmeyeceğini konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Teknolojiyle dans edin

Çeşitli fitness ve dans uygulamaları ile uyumlu olan bu yeni web kamerası sayesinde, televizyonunuza bambaşka bir boyut kazandırabilirsiniz. K-pop dans dersleri alabilir, hatta hareketlerinizi gerçek zamanlı olarak analiz eden bir fitness platformu ile egzersizlerinizi daha da etkili hale getirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER