Eğlence

LG de akıllı TV’lerine NFT özellikleri getiriyor

lg tv nft

Samsung’un TV’lerine takas edilemeyen token’ları, yani NFT’leri getirdiğini açıklamasından sadece aylar sonra, şimdi LG de aynı şeyi yapıyor. Şirketin LG Art Lab adlı yeni NFT pazar yeri, kullanıcıların TV’lerinden yüksek kaliteli dijital sanat eserleri satın almalarını, satmalarını ve bunların keyfini çıkarmalarını sağlıyor.

Şimdilik, yalnızca webOS 5.0 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir LG TV’ye sahip ABD’deki kullanıcılar, TV’nin ana ekranından indirilebilen uygulamaya erişebiliyor. Söz konusu portal aracılığıyla, LG’nin NFT pazar yeri aracılığıyla arz edilen dijital çalışmaları satın alabilir ve satabilirsiniz. Bu arzlardan ilki 22 Eylül’de gerçekleşecek ve heykeltıraş Barry X Ball’dan bir dizi metalik görünümlü NFT’si sunulacak.

LG, platform üzerinde satın alınabilir NFT’ler mevcut olduğunda, kullanıcıların ekranda görünen QR kodunu tarayabileceklerini ve ardından işlemi tamamlamak için telefonlarında Wallypto uygulamasını açabileceklerini söylüyor. Ayrıca kullanıcıların bunu yapmadan önce, ABD dolarına sabitlenmesi gereken (ve diğer sabit kripto paralar çöktüğünde bu sabiti korumayı başaran) bir stabilcoin olan USD Coin (USDC) satın almaları gerekiyor.

LG’nin NFT platformu, kendisini “merkezi olmayan ekonomi için en çok kullanılan, sürdürülebilir, kurumsal kamu defteri” olarak tanımlayan Hedera üzerine kurulmuştur. Birçok popüler NFT pazaryerinin desteklediği Ethereum veya Solana ağlarının aksine, Hedera ağı blok zinciri üzerinde çalışmaz, hashgraph adı verilen bir blok zinciri alternatifi kullanır. LG, Hedera ağının yönetici üyesi olarak hizmet veren birkaç şirketten yalnızca biridir ve sistemin savunucuları, sistemin blok zincirinde işlem yapmaktan daha hızlı ve daha verimli olduğunu iddia ediyor.

LG, sanatçıların NFT’lerini aylık bazda eklemeye devam edeceğini ve kullanıcıların satın aldıkları NFT’leri LG Art Lab uygulamasından görüntüleyebileceklerini söylüyor. Tıpkı Samsung’un TV’lerinde NFT’lerle yaptığı gibi, LG de, kullanıcıların NFT’leri, açık olmadığı zamanlarda TV’lerinde göstermelerini umuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER