Teknoloji

LG Tone Platinum kablosuz kulak içi kulaklık tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG Tone Platinum

LG, önümüzdeki hafta başlayacak 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkaracağı ürünlerden bazılarını etkinlik öncesinde tanıtmaya devam ediyor. Bu ürünlerden birisi de, şirketin ses deneyimi konusundaki yüksek hedeflerini ortaya koyan LG Tone Platinum kulak içi kulaklık oldu.

Harman Kadron ile birlikte geliştirilen Tone Platinum kablosuz kulaklık, ses kaynağına Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. Kullanılmadığı zaman kablosuz kulaklık boyuna takılabiliyor. Kulaklık topuzları, kolay taşıma imkanı sağlanabilmesi adına kulaklığın şerit kısmının içine yerleştirilebiliyor.

LG Tone Platinum

Bluetooth aptX codec barındıran kulaklık, yüksek çözünürlüklü sesi herhangi bir kayıp yaşamadan aktarabiliyor. Böylelikle CD kalitesinde bir ses deneyimi yaşamak mümkün hâle geliyor. Gürültü önleme özelliğine sahip mikrofonların varlığı ise telefon görüşmeleri sırasında ortam gürültüsünü minimuma indiriyor.

Tone Platinum’da sesle komut teknolojisi de bulunuyor. Böylelikle gelen aramayı sesle komut vererek yanıtlamak mümkün oluyor. Android telefon kullanıcıları özel Tone & Talk uygulaması sayesinde sesli not ve “Beni Bul” özelliklerinden faydalanabiliyor.

LG Tone Platinum

LG Electronics Başkan Yardımcısı Michael Park, Tone Platinum’un yüksek ses kalitesini milyonlarca kullanıcıya ulaştıracak yenilikçi teknolojileri bir arada sunduğuna dikkat çekti. Park, bu teknolojilerin milyonlarca kişi tarafından benimsenebilecek bir tasarımla sunulduğunu da dile getirdi. LG Electronics başkan yardımcısı, Bluetooth dünyasının kendileri için mobilde önemli bir büyüme alanı olduğunu sözlerine ekledi.

LG Tone Premium, MWC 2016’nın ardından mart ayında ABD’de satışa sunulacak. Avrupa, Asya ve Latin Amerika ise kulaklığın daha sonraki durakları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER