Manşetler

LG uzamsal ses özellikli Tone Free T90 kulak içi kulaklıklarını tanıttı

lg tone free t90
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG pazartesi günü iki yeni kablosuz kulaklık setini duyurdu. Bunlardan ilki, şimdi şirketin amiral gemisi çifti haline gelen Tone Free T90 ve yine, bakteri öldüren UVnano şarj kutusuyla birlikte geliyor. Ve önceki Tone Free FP9‘da olduğu gibi, bu kılıf aynı zamanda bir Bluetooth vericisi olarak da kullanılabilir ve koşu bandı gibi, kablosuz bağlantısı olmayan cihazlara bir AUX kablosu bağlayarak onlardan ses çıkışı almaya ve kulaklıkları normal şekilde kullanmaya devam etmenize olanak tanır.

LG’nin basın açıklamasına göre, gürültü önleyici T90, “daha derin ve daha tatmin edici bas üretmeye yardımcı olan daha büyük sürücülere sahip yeni bir iç yapıya” sahip. Ancak daha ilginç olan şey, “en sevdiğiniz içerik ve cihazlarda” Dolby Head Tracking’i desteklemesidir. LG bu deneyim hakkında aşağıda Türkçeleştirdiğimiz ifadeleri kullanıyor:

Dolby Head Tracking, kullanıcılar daha doğal bir ses deneyimi için başlarını hareket ettirirken sesi yeniden kalibre eder. Dinleyiciler kendilerini sahnenin merkezindeymiş gibi hissedecek ve müzik dinlerken, film izlerken, en sevdikleri yayın dizilerinin keyfini çıkarırken veya video oyunları oynarken tamamen yeni bir ses deneyimi yaşayacaklar.

lg tone free t90

LG, “T90’ın, Dolby tarafından özellikle kulakiçi kulaklıklar için tasarlanmış ve sese daha fazla kapsam ve boyutsallık katan bir ses sanallaştırıcıya sahip ilk kablosuz kulakiçi kulaklıklar olduğunu” iddia ediyor. Bu kulaklıklar Apple’ın AirPods ve Beats kulaklıkları, Samsung Galaxy Buds Pro, Buds 2 ve Buds Live‘da olduğu gibi kafa izlemeli uzamsal sesini destekliyor. Öte yandan Google, aynı özelliği bu yıl içinde Pixel Buds Pro’ya eklemeyi planlıyor. Her durumda, siz başınızı hareket ettirdikçe ses çıkışı değişir. T90 kulakiçi kulaklıklar, 9 saate kadar pil ömrü (uyarlanabilir aktif gürültü engelleme kapalıyken) ve şarj kutusuyla 18 saat daha ek kullanım süresi vadediyor.

LG Tone Free TF8
LG Tone Free TF8

Ayrıca şirket, yeni Tone Free Fit (TF8) kulaklıkları ile spor yapanlar için de ilgi çekici bir seçenek sunuyor. Diğer antrenman odaklı kulaklıklar gibi, bunlar da yoğun egzersiz sırasında bile kulaklarınızda güvenli bir şekilde kalmalarına yardımcı olmak için yumuşak, silikon kanatçıklara sahiptir. Suya dayanıklılık açısından IPX7 ile, T90’lardaki IPX4’ten bir adım öndedir ve hibrit aktif gürültü engelleme içerir. Pil ömrü de 10 saate kadar sürekli oynatmayla biraz daha yüksektir.

Ne yazık ki LG, her iki kulaklık için de henüz fiyat bilgisi açıklamadı, ancak bunlar eylül ayından itibaren piyasaya sunulacak.

İLGİLİ HABERLER