Teknoloji

LG ThinQ markası altında yeni yapay zekâ ürünleri çıkaracak

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg thinqLG, yapay zekâ konusundaki çalışmalarını daha ciddi bir seviyeye taşımayı planlıyor. Şirket bu plan çerçevesinde önümüzdeki yıl “ThinQ” markası altında yeni ürün ve servisler çıkarmayı hedefliyor. LG ThinQ markasını 2018’de piyasaya süreceği, derin öğrenme ve iletişim yetenekleri taşıyan televizyonlar, buzdolapları, elektronik cihazlar ve servislerde kullanacak.

Şirketten yapılan açıklamada, ThinQ için oluşturulan stratejide ürünlerin birbirleriyle iletişim kurabilmesinin önemli olduğu vurgulandı. Yapay zekâ teknolojisi için yeni kullanım sahalarının ortaya çıkabileceğini işaret eden LG, bu konuda iş ortaklarının da çalışmalar yapabileceğini belirtti. Ancak şirket olası iş ortakları ve çalışmaları konusunda bilgi vermedi.

Güney Koreli elektronik devi, daha önce de SmartThinQ markasıyla piyasaya akıllı cihazlar sürmüştü. Ancak LG yeni markasıyla akıllı ürünlerini biraz daha öne çıkarmayı amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada, yapay zekânın teknoloji dünyası için sınır olduğu belirtildi. Ev ürünleri ve tüketici elektroniğindeki liderliğini hatırlatan şirket, yapay zekâyı daha uygulanabilir ve daha az ürkütücü kılmanın da kendi sorumlulukları arasında yer aldığını belirtti.

LG yapay zekâyı öne çıkarmaya hazırlandığına dair işaretleri bir süredir veriyordu. Şirket, CES 2017’de DeepThinQ derin öğrenme teknolojisini duyurmuştu. Aynı zamanda Seul’de bir Yapay Zeka Laboratuvarı açan şirket, yapay zekâ araştırmalarını bu merkezde gerçekleştiriyor.

LG ThinQ markasının ilk ürünlerini CES 2018’de tanıtabilir

LG ThinQ markasının ilk ürünlerini CES 2018’de gözler önüne çıkarabilir. Şirket, tüketici elektroniği ürünleriyle ilgili duyurularında CES’i sıklıkla tercih ediyor.

İLGİLİ HABERLER