Teknoloji

LG ThinQ serisi televizyonlarında Google Asistan’a yer verecek

lg thinqLG, önümüzdeki hafta Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de OLED TV portföyünün yeni üyelerini tanıtacak. Söz konusu televizyonlar arasında 88 inç büyüklüğünde 8K çözünürlüklü bir model de yer alıyor. LG ThinQ AI markası altında sunacağı yeni televizyonlarında Google Asistan’ı da yerleşik olarak kullanıcılarına ulaştıracak.

LG geçmişte televizyonlarında kendisine ait webOS üzerine kurulu bir işletim sistemine yer vermişti. Şirket, bu işletim sistemine bir sesli asistan da yerleştirmişti. Ancak “ThinQ” markası altındaki OLED ve “Super UHD” LCD ekran seçeneklerinde Google Asistan’ın sunulması, Güney Koreli şirketin işleri bir adım öteye taşımaya hazırlandığını gösteriyor.

LG’nin yerleşik asistan stratejisi iki katmandan oluşuyor gibi görünüyor. Buna göre, TV sahiplerinin ThinQ AI’yı daha bağlamsal ve daha TV odaklı görevlerde kullanması bekleniyor. Örneğin, “Bu filmin şarkılarını ara” veya “Bu program bitince televizyonu kapat” gibi görevler, ThinQ AI tarafından gerçekleştirilebilecek. Ancak bazı ülkelerdeki kullanıcılar, buna ek olarak Google Asistan’a da erişebilecek. Google Asistan ile akıllı ev cihazları ve Google Asistan ile uyumlu başka cihazlar da kontrol edilebilecek. LG’den yapılan açıklamada, ThinQ AI televizyonların akıllı evler için bir merkez olarak işleyeceği belirtildi. Yeni televizyonlar, ThinQ özelliklerini yanı sıra webOS özelliklerini de taşıyacak.

LG yeni televizyonlarında ThinQ yapay zekâ girişimlerinin yanı sıra yeni bir görüntü işlemcisine de yer veriyor. Alpha 9 adını taşıyan görüntü işlemcisi gelişmiş gürültü azaltma, daha iyi renk performansı 120 fps çerçeve oranı desteği gibi özellikleri de beraberinde getiriyor.

LG ThinQ serisiyle yapay zekâ açılımını genişletiyor

LG ThinQ serisi ürünleriyle yapay zekâ ile buluşmasını yeni bir seviyeye taşımayı planlıyor. Şirket, ilk akıllı hoparlörünü de bu serinin altında kısa süre önce gözler önüne çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER