Manşetler

LG tarafından üretilecek Nexus 5 ve bir sonraki Nexus tableti Google I/O’da bekleniyor

15-17 Mayıs 2013 tarihlerinde San Francisco’da, Moscone Center West’te gerçekleştirilmesi beklenen Google I/O etkinliğinde yeni bir Nexus cihazı görme beklentisi var. Üstelik bir değil, birden fazla Nexus cihazına yönelik söylentiler ortalıkta dolaşıyor. LG, Nexus 5 olarak adlandırılması muhtemel gelecek nesil Nexus telefonunun da resmi üreticisi olacak.

Çeşitli haberlere ve bir forum paylaşımına göre bu Nexus telefonu adına da yakışacak şekilde 5 inç ekran barındıracak. Full HD çözünürlüklü olması muhtemel bu cihazda NVIDIA Tegra 4 işlemci ve 2 GB RAM’in yer alacağı da öne sürülüyor. 8 GB ve 16 GB kapasiteli iki farklı depolama seçeneği, 13 megapiksel arka kamera ve üç megapiksel ön kamera da Nexus 5’te yer alması muhtemel teknik özellikler arasında bulunuyor.

Bu arada bir de Nexus 7.7 cihazından bahsediliyor. Nexus 7’nin takipçisi olması muhtemel bu cihazın anlaşılacağı üzere 7.7 inç’lik bir ekran barındırıyor; bu ekran 1200 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip. Nexus telefonu gibi bu Nexus tableti için de 2 GB RAM, 8 ve 16 GB kapasiteli saklama alanı, HD çözünürlük destekli ön ve arka kameralar gibi teknik özellikler dillendiriliyor.

Her ne kadar hangi Android versiyonuyla çalışacağı söylenmese de, ilerleyen aylarda çıkması muhtemel bu Nexus cihazları Google I/O etkinliğinden sonra gelecektir. Google’ın en büyük yazılımcı etkinliğinde Android’in bir sonraki büyük sürümünün, nam-ı diğer Key Lime Pie’ın tanıtılmasını bekliyoruz. Nexus cihazları da büyük ihtimalle bu yeni sürümle çalışacaktır.

İlgili >> Rullweb, The Droid Guy

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER